Koldinghus, kongerne og religionen

Gå på opdagelse i 200 års religionshistorie.

Rundvisningen Koldinghus, Kongerne og Religionerne giver jer mulighed for at opleve Koldinghus og Koldings ældste kirke i selskab med en erfaren og engageret historiefortæller og guide. Dagen byder på levende og spændende formidling af 200 års religionshistorie. Fra Katolicismen til pietismen.

​Vi begynder med at besøge Jyllands sidste kongeborg Koldinghus, hvor I blandt andet kan opleve nordens første protestantiske kirkerum, Chr.3’s Kapel. Undervejs fortælles historierne om de tre konger Christian 3., Christian 4. og Frederik 4., som repræsenterer hver sin religiøse retning og som hver især har sat sit præg på slottets enestående arkitektur. Herefter er der mulighed for et besøg i Madkælderen eller for at udforske slottet på egen hånd. Arrangementet afrundes med et spændende besøg i byens ældste kirke, Sct. Nicolai, fra 1250.

​Der er også mulighed for en heldagstur, hvor den interessante historieformidling begynder allerede i bussen. I sørger som gruppe selv for betaling og leje af bus og vælger selv hvorfra I vil starte turen. Guiden vil stå på bussen sammen med jer og være med fra start til slut. Undervejs vil hun give en introduktion til Koldinghus, og herudover vil der også være plads til gode anekdoter og en sang.

​Guide på turen er Lisbeth Weitemeyer, cand.mag., dramaturg, historiefortæller, forfatter til bl.a. ”Leonora Christina – fra kongedatter til jammer”, ”Herregårdshistorie” og ”Nisserne på Koldinghus”.

​​Varighed

2 timer.

Pris

Op til 30 personer: 1800 kr. plus entré ​til museet.

Booking

Dorte Lindstrøm, dln@kosa.dk eller pr. telefon 24456074