Skolebesøg

Vi har mange besøgende på museet, og der skal være plads til både børn, unge og voksne. Som pædagog/lærer beder vi dig derfor sørge for, at børn/elever opholder sig i samme rum som en pædagog/voksen, og holder god ro og orden, samt passende opførsel under besøget. Find praktisk information til jeres besøg her.

Gratis adgang: Skoleklasser i Kolding Kommune, der besøger museet som led i undervisningen, har gratis adgang fra mandag til fredag. Dette gælder naturligvis også de lærere, der ledsager klassen/gruppen.

Adgang for skoleklasser uden for Kolding Kommune: Bookinggebyr inkl. 2 voksne (lærer/pædagoger/ledsagere): 150 kr.

Antal: Skoleklassens antal inkl. lærer/pædagoger/ledsagere må ikke overstige 30 personer.

​Meddel besøget på forhånd: På grund af den store interesse for museet er det nødvendigt at koordinere alle gruppeaktiviteter. Derfor skal alle klasse- og gruppebesøg på Koldinghus altid meddeles på forhånd til administrationen tlf. 3318 6099 eller e-mail booking@kosa.dk. Din booking er bekræftet, når du  modtager en ordrebekræftelse og elektronisk billet via mail.

​Rundvisning: Det er muligt for en skoleklasse at bestille rundvisninger af ca. en times varighed. Rundvisninger bestilles helst en uge før besøget. En rundvisning koster 900 kr. Det er muligt at bestille rundvisninger efter specielle ønsker eller temaer – se dem her.

Besøg uden for åbningstid: Hvis besøget finder sted uden for åbningstiden, dvs. før kl. 10.00 eller efter kl. 17.00 skal man betale udgifter til vagtpersonale. Prisen er 1725 kr. inkl. moms pr. påbegyndt time. Læreren skal selv sørge for, at eleverne holdes samlet. Har man en guidet rundvisning er udgifter til vagtpersonale 1150 kr. inkl. moms pr. påbegyndt time. Se pris på rundvisning i afsnittet herover.

Pas godt på vores museumsgenstande: Museets udstillinger rummer mange uerstattelige og skrøbelige genstande. De har overlevet århundreder og skal bevares for kommende generationer. Selv let berøring af malerier, skulpturer eller møbler kan medføre skade, især hvis denne berøring gentages af tusindvis af besøgende. Vi forventer at læreren sørger for, at eleverne på forhånd er orienteret om, at såvel bygninger som samlinger skal omgås med varsomhed. Det er vigtigt, at der holdes afstand til museumsgenstandene. Respekter venligst afmærkninger.

Bemærk i øvrigt: Springvandet indeholder klor og er derfor meget uegnet til leg og drikkevand.

​Garderobe: Vi gør opmærksom på, at tasker ikke må medbringes på museet. Der er garderobeskabe ved billetsalget, hvor tasker deponeres mod et depositum på 10 kr., der returneres efter brug.