Den Kongelige Workshop

Smykker og ordner er en stor del af de kongeliges ”uniformering”, så derfor inviterer vi børnefamilier til at besøge Den Kongelige Workshop i weekenden, hvor man bl.a. kan lave et diadem eller en elefantorden. I hverdagene kan børn og voksne skabe sine egne blomster ud af crepepapir.

Hvornår: 8. august – 5. oktober. Alle dage kl. 11 – 15
Pris for sæt med diadem eller elefantorden: 25 kr. | 35 kr. indpakket (til at tage med hjem)
Pris for sæt med crepepapirsblomster: 45 kr.

Entré: For at undgå kø, anbefaler vi, du køber entrébillet online før besøget. Book din billet her. Børn under 18 år har gratis entré.

Du finder workshoppen på 2. etage i Nordfløjen på Koldinghus.

Rubindiadem | Mary & Kronprinsesserne | Koldinghus

I udstillingen Mary & Kronprinsesserne kan du bl.a. se det ikoniske rubin-smykkesæt, der blev båret første gang ved Napoleons kejserkroning i 1804 af Désirée, den senere dronning af Sverige. Sættet kom til Danmark i 1869, da hendes oldebarn Prinsesse Lovisa giftede sig med den danske Kronprins Frederik (8.) Siden blev det foræret til hendes svigerdatter, Alexandrine, og i 1935 fik Kronprinsesse Ingrid det i brudegave. Sættet blev Dronning Ingrids foretrukne i årtier, og hun testamenterede det til Kronprins Frederik, så hans kommende hustru kunne bære et juvel-sæt, der var en kronprinsesse værdig.