Vielser

Bliv viet på Koldinghus og lad slottet danne en eventyrlig og stemningsfuld ramme for en af de vigtigste dage i jeres liv.

I kan bl.a. blive viet i den smukt restaurerede kirkesal, men hvis I har andre ønsker, er der også mulighed for at holde vielsen i nogle af slottets andre sale. Mindre vielser kan f.eks. foregå i Chr. 3.s kapel, der er det ældste protestantiske kirkerum i Norden.

Efter vielsen er I velkommen til at nyde et glas champagne med jeres gæster, og mens I bliver fotograferet på slottet kan resten af selskabet gå på opdagelse i museets udstillinger. Vi anbefaler en guidet rundvisning med fortællinger om ægte kærlighedshistorier, der har udspillet sig på Koldinghus. Koldinghus kan også lægge lokaler til den efterfølgende bryllupsfest.

Læs mere om Leje af lokaler her

Om borgerlige vielser

En borgerlig vielse foretages af borgmesteren eller en af de personer, der er bemyndiget som giftefoged. I forbindelse med en borgerlig vielse kontakter man selv borgmesterkontoret.

Om kirkelige vielser

Ønsker man en kirkelig vielse, kontakter man den præst, der skal foretage vielsen. Præsten indhenter herefter en særlig tilladelse hos sognets biskop til at foretage vielsen på Koldinghus.

Praktiske informationer

​​Priser

Alle priser er inkl. moms og omfatter al opstilling af borde, stole og garderobe samt rengøring.

Kirkesalen til vielse:

  • Op til 30 voksne gæster: 4.500 kr.
  • Op til 60 voksne gæster: 6.500 kr.
  • Op til 90 voksne gæster: 8.500 kr.

Ønsker I også at holde reception i kirkesalen er det ovenstående priser + 2.000 kr.

Chr. 3.s kapel til vielse:

  • Op til 30 voksne gæster: 3.500 kr.
  • Op til 60 voksne gæster: 5.000 kr.

Knæfald, elklaver og musikanlæg kan lånes gratis af Koldinghus. Ønsker I at få foretaget vielsen uden for museets åbningstid, som er 10- 17 alle dage, påregnes 1150 kr. pr. time til vagter.

Kapacitet

Det er muligt at være 130 siddende personer i Kirkesalen. I Chr. 3.s kapel er der plads til 70 siddende personer

For booking og spørgsmål

Kontakt Dorte Lindstrøm
Mail: dln@kosa.dk
Tlf.: 24456074