Det Historiske Værksted

Det Historiske Værksted åbner i løbet af foråret 2021.

Det Historiske Værksted på Koldinghus er et arbejdende værksted, hvor du som gæst kan gå i dialog med historien og få mere viden om historiens forskellige håndværk. Vores primære fokus ligger på fremstilling, reparation og bevarelse af kongelige klædedragter, samt deres materialer og tilbehør.

Med dragter kan vi komme rigtig tæt på personer, der engang har levet – specielt de kongelige klædedragter har været fremstillet med særlig omtanke. De har ikke bare skulle holde bæreren varm, men har også sendt et bevidst signal om storhed, rigdom og magt. Hertil kom tilbehør, som har involveret et utal af håndværkere i arbejdet med f.eks. brocher, stokke, knapper, pibekraver, sko, støvler, strømper og tasker.

På udvalgte dage vil værkstedet være bemandet, hvor der vises forskellige genstande og teknikker. I perioder vil du også kunne opleve konservatorer i arbejdet med at restaurere forskellige genstande.

Når værkstedet ikke er bemandet vil du kunne se en aktuel film om de ting, der arbejdes med, tage et hvil og nyde udsigten ud over Slotssøen fra de smukke vinduesnicher.