Køb billet online her
Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
Tlf: +45 3315 3286
museum@dkks.dk

Tårnfalkene på Koldinghus

Følg med her, når vi sender live fra redekassen på Kæmpetårnet på Koldinghus.

Se også denne film og lær mere om tårnfalkene ved service- og vagtmedarbejder hos Kongernes Samling Finn Larsen. I hans fritid er han fugleentusiast og idémanden bag tårnfalkekassen på Koldinghus.

Hør ham fortælle om tårnfalkene i filmen herunder.

Historien om tårnfalkene på Koldinghus

Tårnfalke | Koldinghus

I 2019 satte vi i samarbejde med Skovtrolden Naturgruppe en falkekasse op på muren på den nordlige side af Kæmpetårnet. Håbet var, at et tårnfalkepar ville flytte ind og dermed stresse og skræmme de mange duer ved Koldinghus væk

Tårnfalke | Koldinghus

I foråret 2021 flyttede et falkepar ind i redekassen på Koldinghus. Og i slutningen af maj fik de tre unger, som i løbet af sommeren øvede sig i at flyve oven over Koldinghus. Duerne forsvandt stort set og museets sommergæster kunne glæde sig over synet af tårnfalkefamilien på Koldinghus’ tage.

Tårnfalke | Koldinghus

I løbet af sensommeren 2021 forlod hunfalken og de tre unger Koldinghus for at drage mod varmere himmelstrøg.

Tårnfalke | Koldinghus

Hanfalken blev tilbage og overvintrede – ikke i redekassen, men i sprækker i murværket på Koldinghus, hvor den primært har levet af mus på slotsområdet. I løbet af februar 2022 vendte hanfalken tilbage til sin redekasse på Kæmpetårnet for at sikre, at redekassen var intakt og at en anden falk ikke overtog kassen. Hunfalken vendte tilbage til Koldinghus i marts 2022.

Tårnfalke | Koldinghus

I april 2022 fik tårnfalkeparret unger og i juni begyndte de at flyve.

Galleri