Museet genåbnede 16. januar

Som følge af myndighedernes seneste anbefalinger åbnede vi museet søndag 16. januar. Husk, at du skal vise gyldigt Coronapas ved indgangen. Vi opdaterer denne side, hvis der kommer nye restriktioner og anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen.

Bemærk at Madkælderen først åbner 18. januar.

Køb billet til museet her

Planlæg dit besøg

Dit besøg under Covid-19

Gæster over 15 år skal kunne fremvise gyldigt Coronapas. Det betyder, at du som minimum opfylder et af følgende punkter:

 • Er vaccineret
  • Med første dosis (gyldig fra 14 dage og op til 42 dage efter første stik)
  • Med 2 doser (gennemført vaccinationsforløb – gyldig umiddelbart efter vaccination og udløber 5 måneder efter sidste stik)
  • Med 3 eller flere doser (revaccineret – gyldig umiddelbart efter revaccination)
 • Har en negativ
  • PCR test (gyldig 72 timer fra testtidspunktet)
  • Hurtigtest (gyldig 48 timer fra testtidspunktet)
 • Eller er immun efter smitte med COVID-19 (gyldig fra 11 dage og op til 5 måneder efter positiv PCR-test)

For at alle kan være trygge og nyde besøget har vi indført en række tiltag for dig og museets medarbejdere. Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området.

 • Alle personer over 12 år skal bære mundbind eller visir på museet
 • Ekstra rengøring og ekstra personale i publikumsområder
 • Synlig information om retningslinjer for blandt andet afstand og håndhygiejne
 • Afstandsmarkeringer ved billetsalg og butik
 • Håndsprit ved indgange og andre udvalgte steder på museet

Retningslinjerne for både ansatte og gæster opdateres løbende i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Vi skal passe på hinanden. Derfor opfordrer vi alle til at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer og udsætte dit besøg, hvis du har symptomer på covid-19. Læs mere på coronasmitte.dk

Vi har indført særlige afbestillingsregler for reserverede gruppebilletter samt omvisninger og undervisningsforløb, når aflysning sker med begrundelse i COVID-19 restriktioner og/eller COVID-19 relateret sygdom.

Reservation af gruppebilletter via bookingafdeling: Hvis aflysning sker med begrundelse i COVID-19 restriktioner og/eller COVID-19 relateret sygdom kan afbestilling af reserverede billetter ske uden beregning indtil kl. 08.00 om morgen på besøgsdagen.

Har du reserveret en omvisning eller et undervisningsforløb via vores bookingafdeling og vil aflyse og det med begrundelse i COVID-19 restriktioner og/eller COVID-19 relateret sygdom kan afbestilling af omvisning og undervisningsforløb ske uden beregning seneste 3 døgn for besøget. Hvis afbestilling finder sted senere end 3 dage før dit besøg, vil omvisning/undervisningsforløbet fulde pris blive opkrævet.

Åbningstider

Tirsdag – søndag kl. 10.00 – 17.00 (Billetsalget standser 30 minutter før lukketid).

Mandagslukket i januar.

Entrépriser

Voksne: 125 kr.
Studerende: 80 kr.
Gruppepris (min. 10 pers.): 100 kr. pr. pers.
Børn og unge under 18 år: Gratis adgang

Køb et årskort

Køb et klubkort og få fri entré i et år til Rosenborg slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Med et klubkort bliver du medlem af Kongernes Samlings Museumsklub og får dermed adgang til en lang række fordele og tilbud samt invitationer til særarrangementer og rabatter kun for medlemmer.

Læs mere og køb dit klubkort her

Kultur Kur

Besøg Dronning Dorotheas Badstue, Trapholt og Koldinghus

1 billet | 3 oplevelser | kun 395 kr.

Glæd dig til en enestående mulighed, hvor du kan kombinere kulturoplevelser med et kurbad i eksklusive rammer. Kultur Kur er en fællesbillet til Koldinghus, Trapholt og Dronning Dorotheas Badstue, hvor du sparer op til 30 % på entréen. Den perfekte oplevelsesgave, hvis du, eller en du kender, både er til kultur og kur.

Praktisk info

Gyldighed: Billetten er gyldig i ét år efter køb og skal ikke nødvendigvis bruges samme dag
Pris: 395 kr. for adgang til Dronning Dorotheas BadstueTrapholt og Koldinghus
Antal: Billetten giver adgang for 1 voksen

Køb billet ved at trykke lige her

Slotsbutikken

Uanset om det er et minde eller den perfekte gave, har vi et stort og varieret udvalg af dansk design samt unikke produkter, inspireret af aktuelle udstillinger og samlinger. Udvalget spænder fra bøger, bl.a. vores egen serie om danske konger, tekstiler, smykker, brugskunst, lokale produkter til nøgleringe, magneter og julepynt.

Har du et årskort til Kongernes Samling, får du 10% på hele sortimentet i butikken.

Du kan besøge museumsbutikken uden køb af billet til Koldinghus.

Særlige adgangsforhold

​Koldinghus er blevet til gennem århundreder og der er derfor mange trapper og forskudte etager. Ved restaureringen 1976-93 er der skabt mulighed for at bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere kan få adgang til store dele af slottet. Det kan de fleste steder lade sig gøre uden vanskeligheder, men enkelte steder kræves en hjælpende hånd fra museets personale. Vagterne er altid parate til at hjælpe dig, når det behøves.

Fire P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler. Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser. Er du gangbesværet, er der mulighed for at køre helt frem til slottets port for af- og påstigning. Parkering er dog ikke tilladt her. Der henvises til parkeringspladsen ved Staldgården.

Når du ankommer til museet, vil du – hvis du er kørestolsbruger eller gangbesværet – få udleveret telefonnummeret til servicepersonalet i billetsalget.

Guide for bevægelseshæmmede

A. Port, billetsalg. Ved henvendelse til billetsalget kan du få direkte adgang til slotsgården. Det er muligt at låne museets ene kørestol, hvis den er ledig.

B. Hovedindgang for kørestole gennem Frederik 4.s Sal (nr. 34). Passage gennem sydfløj til elevator i østfløjen.

C. Elevator. Adgang til alle etager i sydfløjen.

D. Adgang til nordfløjen gennem Administrationen. Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter.

E. Passage fra Dansesalen (nr. 9) til Riddersalen (nr. 10). Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter. Det er muligt at få adgang til Riddersalen med hjælp fra vores vagter.

F. Adgang til nordfløjens stueetage.

G. Handicaptoilet.

H. Handicaplift til Madkælderen på Koldinghus.

NB! Det er desværre ikke muligt for kørestolsbrugere at se tårnværelserne eller komme helt op i toppen af Kæmpetårnet (nr. 11-15, da der ikke er elevatorer hertil).

Find vej og parkering

Koldinghus ligger 5 minutters gang fra Kolding Banegård, Rutebilstation og Bybusterminal.

Parkering i Kolding City

Der findes mange gratis p-pladser i gåafstand til Koldinghus (5-8 minutters gang). Tryk her for at finde parkeringspladser i city

Parkering tæt på Koldinghus

Parkeringsområdet i Staldgården ejes ikke af Koldinghus, men af Slots- og Kulturstyrelsen, som opkræver p-afgift på parkering. Her findes et begrænset antal p-pladser i og lige udenfor Staldgården. P-AFGIFT: 11 KR. PR. TIME.

Betalingsmuligheder for parkering i Staldgården

Bemærk

 • Du kan altid stoppe din parkering før den udløber, så reserver endelig lidt ekstra tid.
 • Det er muligt at køre helt op til slotsporten og aflevere den besøgende, inden man kører bilen ned i Staldgården for at parkere.

Handicapparkering i Staldgården

Der findes fire p-pladser inde i Staldgården, der er forbeholdt handicapbiler.

Bemærk

 • Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser. Se hvordan ovenover.
 • Du kan altid stoppe din parkering før den udløber, så reserver endelig lidt ekstra tid.
 • Det er muligt at køre helt op til slotsporten og aflevere den besøgende, inden man kører bilen ned i Staldgården for at parkere.

Busparkering

Der findes tre gratis p-pladser til busser på p-pladsen lige uden for Staldgården. Derudover findes der turistbusparkering på Ejlersvej.

Find vej på museet

Download kort over Koldinghus her

Praktisk information

Bagage

På slottet må du af sikkerhedshensyn kun medbringe en lille taske (den maksimale størrelse er D: 21 B: 29 H: 21 ). Større tasker skal opbevares i bagagebokse i billetsalget (depositum 10 kr./1 EURO/1 polet). Der er desværre ikke plads til kufferter. Vær venligst opmærksom på, at bagage skal afhentes inden lukketid, da slottet bliver lukket af.

Spisning

Da det ikke er tilladt at spise i museets lokaler, skal evt. medbragt mad spises i slotsgården, hvor der er bord/bænkesæt. Vand undtaget. Det er også muligt at spise i restaurant MADKÆLDEREN på Koldinghus. Læs mere her

Fotografering

Privat fotografering er tilladt overalt i museet. Dog må fotostativer ikke medbringes.

Barnevogne og klapvogne

Barnevogne og klapvogne må gerne medbringes på museet.

Husdyr

Kun førerhunde og servicehunde må medtages på museet.

Overnatning

Søg overnatning via Kolding Turistbureau, Visitkolding: Læs mere her

Find også dit sommerhus i Syd- og Sønderjylland: Læs mere her ​

​Feline feriehuse i nærheden: Læs mere her