Planlæg dit besøg

Åbningstider

2. januar – 11. februar: tirsdag – søndag kl. 10-17
12. februar – 18. februar: Alle dage kl. 10-17
19. februar – 24. marts: tirsdag – søndag kl. 10-17
25. marts – 23. december: Alle dage kl. 10-17
26. december – 30. december: Alle dage kl. 10-17

Billetsalget standser 30 minutter før lukketid.

Lukkedage:
1., 8., 15., 22. og 29. januar
5., 19. og 26. februar
4., 11. og 18. marts
24., 25. og 31. december

Entrépriser

Voksne 130 kr.
Studerende 85 kr.
Gruppepris (min. 10 pers.) 105 kr. pr. pers.
Børn og unge under 18 år Gratis adgang
Skoleklasse* 28 elever under 18 år samt to lærere 175 kr.
Rundvisning 1 time (maks. 25 personer) 995 kr. + entré
Rundvisning 1,5 time (maks. 25 personer) 1.495 kr. + entré

*For grundskoler og ungdomsuddannelser, der går rundt på egen hånd.

Køb et årskort

Køb et klubkort og få fri entré i et år til Rosenborg slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Med et klubkort bliver du medlem af Kongernes Samlings Museumsklub og får dermed adgang til en lang række fordele og tilbud samt invitationer til særarrangementer og rabatter kun for medlemmer.

Læs mere og køb dit klubkort her

Kultur Kur

Besøg Dronning Dorotheas Badstue, Trapholt og Koldinghus

1 billet | 3 oplevelser | kun 395 kr.

Glæd dig til en enestående mulighed, hvor du kan kombinere kulturoplevelser med et kurbad i eksklusive rammer. Kultur Kur er en fællesbillet til Koldinghus, Trapholt og Dronning Dorotheas Badstue, hvor du sparer op til 30 % på entréen. Den perfekte oplevelsesgave, hvis du, eller en du kender, både er til kultur og kur.

Praktisk info

Gyldighed: Billetten er gyldig i ét år efter køb og skal ikke nødvendigvis bruges samme dag
Pris: 395 kr. for adgang til Dronning Dorotheas BadstueTrapholt og Koldinghus
Antal: Billetten giver adgang for 1 voksen

Køb billet ved at trykke lige her

Slotsbutikken

Uanset om det er et minde eller den perfekte gave, har vi et stort og varieret udvalg af dansk design samt unikke produkter, inspireret af aktuelle udstillinger og samlinger. Udvalget spænder fra bøger, bl.a. vores egen serie om danske konger, tekstiler, smykker, brugskunst, lokale produkter til nøgleringe, magneter og julepynt.

Har du et årskort til Kongernes Samling, får du 10% på hele sortimentet i butikken.

Du kan besøge slotsbutikken uden køb af billet til Koldinghus.

Særlige behov

Koldinghus er et gammelt kongeslot fra 1200-tallet. Det er blevet til gennem flere århundreder, og efter adskillige ombygninger er der derfor mange trapper og forskudte etager. Med assistance fra personalet er alle etager på nær Kæmpetårnet og Fangekælderen tilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede. Der er desuden en handicaplift ned til Madkælderen.

Nedenfor finder du information om adgangsforhold og handicapfaciliteter på slottet. I vores reception kan du få udleveret et visitkort med telefonnummer til personalet, der runderer i udstillingsområderne, så du nemt og hurtigt kan ringe efter assistance.

Virtuelt besøg på slottet

Har du særlige behov, er du velkommen til at melde din ankomst på forhånd, så personalet kan være forberedte til at hjælpe dig på bedst mulig vis. Du kan ringe til personalet på tlf. 2381 9520.

P-pladser

I Staldgården, omkring 100 m. fra indgangen til Koldinghus, er der fire handicappladser, der kan benyttes. Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på disse pladser.

Er du gangbesværet, er det muligt at køre helt frem til slottes port for af- og påstigning. Parkering henvises til parkeringspladsen ved Staldgården.

Kørestolsbrugere og gangbesværede

Kørestolsbrugere og gangbesværede vil blive modtaget i porten ind til Koldinghus af vores personale. Personalet kontaktes på tlf. 2381 9520 ved ankomst.

I receptionen, hvor man køber billetter, vil man få udleveret en besøgsguide og blive vejledt til, hvordan man bedst kommer rundt på slottet. Derudover udleveres et visitkort med telefonnummer til personalet, som man altid har mulighed for at ringe til, hvis man får brug for hjælp.

Besøgsguiden ser således ud:

A. Port, billetsalg. Ved henvendelse til billetsalget kan du få direkte adgang til slotsgården. Det er muligt at låne museets ene kørestol, hvis den er ledig.

B. Hovedindgang for kørestole gennem Frederik 4.s Sal (nr. 34). Passage gennem sydfløj til elevator i østfløjen.

C. Elevator. Adgang til alle etager i sydfløjen.

D. Adgang til nordfløjen gennem Administrationen. Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter.

E. Passage fra Dansesalen (nr. 9) til Riddersalen (nr. 10). Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter. Det er muligt at få adgang til Riddersalen med hjælp fra vores vagter.

F. Adgang til nordfløjens stueetage.

G. Handicaptoilet.

H. Handicaplift til Madkælderen på Koldinghus.

NB! Det er desværre ikke muligt for kørestolsbrugere at se tårnværelserne eller komme helt op i toppen af Kæmpetårnet (nr. 11-15, da der ikke er elevatorer hertil).

Lån en kørestol

Koldinghus har en kørestol til rådighed, som kan lånes gratis.
Denne kan bookes på forhånd på tlf. 2381 9520.

Gratis adgang for ledsagere

Personer med ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer kan gratis medtage en hjælper/ledsager. Ledsagerkort skal fremvises ved ankomst. Du kan booke en gratis ledsagerbillet online eller henvende dig i receptionen ved ankomst.

Du kan booke en billet til dig og din ledsager online her

Fører- og servicehunde

Fører- og servicehunde, der ledsager deres ejer, har adgang til hele slottet. Hunden skal være en uddannet servicehund med tydelig afmærkning med ”Hund på arbejde”-vest eller lignende. Den skal desuden være i snor under hele besøget.

Elevatorer

Der forefindes en elevator på Koldinghus. Bredden på elevatordøren er 79 cm. Elevatoren går ikke op i Kæmpetårnet eller ned i Fangekælderen. For adgang til Madkælderen er der en lift. Denne betjenes af Madkælderens personale.

Toiletter

Der findes handicapvenligt toilet i kælderetagen ved elevatoren. Spørg evt. vores personale for yderligere information.

Hvilepladser og museumsstole

På Koldinghus kan man finde siddepladser, hvor man kan sidde og hvile. Derudover er der opstillet stativer med lette museumsstole, man kan bære med sig under besøget, så man til enhver tid kan sætte sig og tage en pause.

Solsikkesnoren

Har du et usynligt handicap, kan du få udleveret en gratis solsikkesnor og plastiklomme til personligt kort, når du besøger Koldinghus. Begge dele udleveres i slotsbutikken eller i receptionen, hvor du køber din adgangsbillet.

Solsikkesnoren er et diskret signal til omverdenen om, at man kan have brug for lidt ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. Som en del af Solsikkesprogrammet har vores frontpersonale forståelse for dette, og de er klædt på til at skabe rammerne om et godt og trygt besøg.

Du kan læse mere om Solsikkesnoren her

AutismGoTo

AutismGoTo laver autismevenlige, sociale præsentioner af forskellige danske besøgssteder, fordi sociale præsentationer kan gøre det lettere at planlægge og gennemføre en tur til det pågældende sted. Her på Koldinghus har vi sammen med AutismToGo udviklet en social repræsentation af slottet, som du finder lige her. Vores AutismGoTo informationsside med nyttige og praktiske oplysninger finder du her.

Praktiske informationer

Særlige sikkerhedsregler er gældende på slottet. Vi tillader kun ganske små tasker på slottet, og de må ikke bæres på ryggen. Det er heller ikke tilladt at medbringe genstande, der kan udgøre en fare for samlingens genstande.

Du kan se alle praktiske informationer her

Personalet vil desuden være behjælpeligt med at informere om dette ved ankomsten.

Find vej og parkering

Find vej fra banegården

Koldinghus ligger 5 minutters gang fra Kolding Banegård, Rutebilstation og Bybusterminal.

Parkering i Kolding City

Der findes mange gratis p-pladser i gåafstand til Koldinghus (5-8 minutters gang). Tryk her for at finde parkeringspladser i city

Parkering tæt på Koldinghus

Parkeringsområdet i Staldgården ejes ikke af Koldinghus, men af Slots- og Kulturstyrelsen, som opkræver p-afgift på parkering. Her findes et begrænset antal p-pladser i og lige udenfor Staldgården. P-AFGIFT: 12 KR. PR. TIME.

Betalingsmuligheder for parkering i Staldgården

Bemærk

  • Du kan altid stoppe din parkering før den udløber, så reserver endelig lidt ekstra tid.
  • Det er muligt at køre helt op til slotsporten og aflevere den besøgende, inden man kører bilen ned i Staldgården for at parkere.

Handicapparkering i Staldgården

Der findes fire p-pladser inde i Staldgården, der er forbeholdt handicapbiler.

Bemærk

  • Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser. Se hvordan ovenover.
  • Du kan altid stoppe din parkering før den udløber, så reserver endelig lidt ekstra tid.
  • Det er muligt at køre helt op til slotsporten og aflevere den besøgende, inden man kører bilen ned i Staldgården for at parkere.

Busparkering

Der findes tre gratis p-pladser til busser på p-pladsen lige uden for Staldgården. Parkering her er kun tilladt for køretøjer over 3500 kg. Derudover findes der turistbusparkering på Ejlersvej.

Praktisk information

Bagage

På slottet må du af sikkerhedshensyn kun medbringe en lille taske (den maksimale størrelse er D: 21 B: 29 H: 21 ). Større tasker skal opbevares i bagagebokse i billetsalget (depositum 10 kr./1 EURO/1 polet). Der er desværre ikke plads til kufferter. Vær venligst opmærksom på, at bagage skal afhentes inden lukketid, da slottet bliver lukket af.

Spisning

Det er ikke tilladt at spise medbragt mad i museets lokaler. Vand undtaget. Det er muligt at spise i restaurant Madkælderen på Koldinghus.

Bemærk, Madkælderen holder lukket for frokostgæster 27. og 28. april.

Fotografering

Privat fotografering er tilladt overalt i museet. Dog må fotostativer ikke medbringes.

Barnevogne og klapvogne

Barnevogne og klapvogne må gerne medbringes på museet.

Husdyr

Kun førerhunde og servicehunde må medtages på museet.

Rygning

Alt rygning er forbudt i Slotsgården i museets åbningstid – også e-cigaretter.

Når du færdes på slottet

  • Stokke og krykker må gerne medbringes, hvis de er udstyret med en gummidut i enden, så de ikke ødelægger trægulvene. Stokke og krykker må ikke bruges til at pege med, af hensyn til samlingens genstande.
  • Laserpointers er ikke tilladt at anvende på museet, fordi lysintensiteten er skadelig for malerierne.
  • Besøgende må ikke berøre de udstillede genstande.
  • Det er ikke tilladt at tale i mobiltelefon, hvis det forstyrrer slottets øvrige gæster.
  • Skole- og børnegrupper skal opholde sig i samme rum som læreren/pædagogen.

Overnatning

Søg overnatning via Kolding Turistbureau, Visitkolding: Læs mere her

​Feline feriehuse i nærheden: Læs mere her