Planlæg dit besøg

Dit besøg under Covid-19

Før dit besøg:

Coronapas

Museets gæster, fra 16 år og opefter, skal kunne fremvise et coronapas til medarbejderne i indgangen enten ved:

 • Dokumentation for en negativ antigentest, der er maks 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet. Dokumentation skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat.
 • Dokumentation for en en negativ PCR-test (podning i halsen), der er maks 96 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet. Dokumentation skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat.
 • I forbindelse med fremvisning af dokumentation for en negativ test, skal gæster fra og med 16 år fremvise ID. Det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID. Du finder dit nærmeste testcenter her.
 • en positiv covid-19 test, der er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage gammel inden tidspunktet for dit besøg på museet.
 • første stik i et vaccinationsforløb mod covid-19 – minimum 14 dage siden første stik.
  Læs mere om regler gældende for covid-19 vacciner her

Ved din ankomst skal du fremvise dokumentationen enten på print eller som skærmbillede på din mobil. Bemærk, at vi ikke opbevarer nogle af disse oplysninger.

Under dit besøg

For at alle kan være trygge og nyde besøget har vi indført en række tiltag for dig og museets medarbejdere. Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området.

 • Maks. 25 personer til rundvisninger og 12 personer til workshops
 • Nedlukning af Det Kongelige Udklædningsværksted og andre afsnit, hvor gæster kan røre
 • Lysregulering i Kæmpetårnet, så gæster ikke passerer hinanden på den smalle trappe
 • Ekstra rengøring og ekstra personale i publikumsområder
 • Synlig information om retningslinjer for blandt andet afstand og håndhygiejne
 • Afstandsmarkeringer ved billetsalg og butik
 • Håndsprit ved indgange og andre udvalgte steder på museet
 • Plexiglas ved billetsalg og butik
 • Begrænset antal besøgende på museet og i de enkelte rum

Retningslinjerne for både ansatte og gæster opdateres løbende i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Vi skal passe på hinanden. Derfor opfordrer vi alle til at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer og udsætte dit besøg, hvis du har symptomer på covid-19. Læs mere på coronasmitte.dk

Åbningstider

Alle dage kl. 10.00 – 17.00 (Billetsalget standser 30 minutter før lukketid).

Lukkedage

13. september
24., 25. og 31. december
1. januar

Entrépriser

Voksne: 120 kr.
Studerende: 75 kr.
Gruppepris (min. 10 pers.): 95 kr. pr. pers.
Børn og unge under 18 år: Gratis adgang
Rundvisning: 900 kr.

Køb et årskort

Køb et klubkort og få fri entré i et år til Rosenborg slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Med et klubkort bliver du medlem af Kongernes Samlings Museumsklub og får dermed adgang til en lang række fordele og tilbud samt invitationer til særarrangementer og rabatter kun for medlemmer.

Læs mere og køb dit klubkort her

Slotsbutikken

Uanset om det er et minde eller den perfekte gave, har vi et stort og varieret udvalg af dansk design samt unikke produkter, inspireret af aktuelle udstillinger og samlinger. Udvalget spænder fra bøger, bl.a. vores egen serie om danske konger, tekstiler, smykker, brugskunst, lokale produkter til nøgleringe, magneter og julepynt.

Har du et årskort til Kongernes Samling, får du 10% på hele sortimentet i butikken.

Du kan besøge museumsbutikken uden køb af billet til Koldinghus.

Særlige adgangsforhold

​Koldinghus er blevet til gennem århundreder og der er derfor mange trapper og forskudte etager. Ved restaureringen 1976-93 er der skabt mulighed for at bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere kan få adgang til store dele af slottet. Det kan de fleste steder lade sig gøre uden vanskeligheder, men enkelte steder kræves en hjælpende hånd fra museets personale. Vagterne er altid parate til at hjælpe dig, når det behøves.

Fire P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler. Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser. Er du gangbesværet, er der mulighed for at køre helt frem til slottets port for af- og påstigning. Parkering er dog ikke tilladt her. Der henvises til parkeringspladsen ved Staldgården

Når du ankommer til museet, vil du – hvis du er kørestolsbruger eller gangbesværet – få udleveret telefonnummeret til servicepersonalet i billetsalget.

Guide for bevægelseshæmmede

A. Port, billetsalg. Ved henvendelse til billetsalget kan du få direkte adgang til slotsgården. Det er muligt at låne museets ene kørestol, hvis den er ledig.

B. Hovedindgang for kørestole gennem Frederik 4.s Sal (nr. 34). Passage gennem sydfløj til elevator i østfløjen.

C. Elevator. Adgang til alle etager i sydfløjen.

D. Adgang til nordfløjen gennem Administrationen. Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter.

E. Passage fra Dansesalen (nr. 9) til Riddersalen (nr. 10). Flytbar rampe med hjælp fra vores vagter. Det er muligt at få adgang til Riddersalen med hjælp fra vores vagter.

F. Adgang til nordfløjens stueetage.

G. Handicaptoilet.

H. Handicaplift til Madkælderen på Koldinghus.

NB! Det er desværre ikke muligt for kørestolsbrugere at se tårnværelserne eller komme helt op i toppen af Kæmpetårnet (nr. 11-15, da der ikke er elevatorer hertil).

Find vej og parkering

Koldinghus ligger 5 minutters gang fra Kolding Banegård, Rutebilstation og Bybusterminal.

​Parkering

For museets gæster findes et begrænset antal P-pladser i og lige udenfor Staldgården. Tryk her for at finde parkeringspladser i city
Parkeringsområdet ejes af Slots-og Kulturstyrelsen, som opkræver p-afgift på parkering. P-AFGIFT: 11 KR. PR. TIME.

Betalingsmuligheder for parkering

Handicapparkering

Fire P-pladser inde i Staldgården er forbeholdt handicapbiler. Vær opmærksom på, at der også betales p-afgift på handicappladser.

Busparkering

Der findes tre gratis P-pladser til busser på P-pladsen lige uden for Staldgården. Derudover findes der turistbusparkering på Ejlersvej.

Bemærk

 • Du kan altid stoppe din parkering før den udløber, så reserver endelig lidt ekstra tid.
 • Det er muligt at køre helt op til slotsporten og aflevere den besøgende, inden man kører bilen ned i Staldgården for at parkere.
 • Tryk her for at finde parkeringspladser i city

Find vej på museet

Download kort over Koldinghus her

Praktisk information

Bagage

På slottet må du af sikkerhedshensyn kun medbringe en lille taske (den maksimale størrelse er D: 21 B: 29 H: 21 ). Større tasker skal opbevares i bagagebokse i billetsalget (depositum 10 kr./1 EURO/1 polet). Der er desværre ikke plads til kufferter. Vær venligst opmærksom på, at bagage skal afhentes inden lukketid, da slottet bliver lukket af.

Spisning

Da det ikke er tilladt at spise i museets lokaler, skal evt. medbragt mad spises i slotsgården, hvor der er bord/bænkesæt. Vand undtaget. Det er også muligt at spise i restaurant MADKÆLDEREN på Koldinghus. Læs mere her

Fotografering

Privat fotografering er tilladt overalt i museet. Dog må fotostativer ikke medbringes.

Barnevogne og klapvogne

Barnevogne og klapvogne må gerne medbringes på museet.

Husdyr

Kun førerhunde og servicehunde må medtages på museet.

Overnatning

Søg overnatning via Kolding Turistbureau, Visitkolding: Læs mere her

Find også dit sommerhus i Syd- og Sønderjylland: Læs mere her ​

​Feline feriehuse i nærheden: Læs mere her