Køb billet online her
Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
Tlf: +45 3315 3286
museum@dkks.dk

Sommerferieaktiviteter på Koldinghus

Sommerferien på Koldinghus byder på spændende oplevelser for hele familien. Kom med ”På sporet af Grundloven”, beundr kongelige gallakjoler i ”Prinsessekjoler”-udstillingen, bliv selv forvandlet til en ægte prinsesse på den røde løber, eller dyk ned i slottets historie og restaurering på vores spændende rundvisninger. Der er noget for enhver smag og aldersgruppe.

Det kan du opleve

  • Kom ”På sporet af Grundloven”, se den originale Grundlovspen, og bliv klogere på Grundloven med samlehæfte og indlevende skuespillere
  • Besøg udstillingen ”Prinsessekjoler”, kreer dine egne kongelige gallakjoler i Den Kongelige Workshop, eller bliv forvandlet til en ægte prinsesse på den røde løber
  • Besøg udstillingen ”Flora Danica – Verdens Vildeste Stel”
  • Prøv kræfter med Den Kongelige Keglebane i Slotsgården
  • Klæd dig ud i Det Kongelige Udklædningsværsksted
  • Kom på spændende rundvisninger
  • Oplev Koldinghus’ historiske og arkitektoniske stemning
  • Slut af med frokost i Madkælderen

 

“På sporet af Grundloven”

Vær med til at fejre Danmarks Riges Grundlov på Koldinghus

Den 5. juni i år er det 175 år siden, at Frederik 7. underskrev Danmarks første grundlov. Grundloven er hele grundlaget for mange af de privilegier, vi har i dag, som f.eks. retten til at tale frit og stemmeret til alle – alligevel synes mange, at Grundlovens historie kan være lidt tung. På Koldinghus har vi derfor dedikeret sommerferien til at gøre Grundloven både sjovere og lettere at forstå for alle. Læs herunder, hvad du kan opleve.

Et digitalt spor for de store

Fra onsdag 5. juni til søndag 11. august mellem kl. 10.00-17.00
Vi starter 5. juni med et digitalt spor, der primært retter sig mod unge og voksne, men de ældste børn kan også være med. Med din mobiltelefon i hånden skal du på jagt efter Grundlovsbøger og gå i fodsporene på nogle af de mennesker, der kæmpede for at indføre demokrati i Danmark. Du vil også blive præsenteret for de konger, der gav en hjælpende hånd – men også for de, der modarbejdede idéerne bag Grundloven.

Samlehæfte for de små

Fra lørdag 29. juni til søndag 11. august kl. 10.00-15.00
I skolernes sommerferie bliver det hele endnu sjovere. Her supplerer vi det digitale spor med et spor for de yngste, der får udleveret et samlehæfte med facts og plads til klistermærker med personerne fra historien. Undervejs kan du møde skuespillere, der med små optrin, humor og indlevelse fortæller om nogle af de begivenheder, der fandt sted under Grundlovens tilblivelse.

Mød skuespillerne

Fra lørdag 29. juni til søndag 11. august kl. 10.00-15.00
Her kan du bl.a. møde Doktor Dampe, der sad fængslet i mere end 20 år for at tale imod Enevælden. Eller bonden Peter Drevsen og hans kone, der forgæves forsøgte at få Christian 8. i tale for at få afskaffet godsejernes tvangsarbejde og indført almen værnepligt. Du kan også være så heldig at støde ind i selveste Frederik 7., der med sin personlige underskrift fik afskaffet Enevælden og indført den første danske Grundlov.

Se Frederik 7.s Grundlovs-pen

Fra onsdag 5. juni til søndag 11. august mellem kl. 10.00-17.00
Som noget helt særligt kan du se den originale pen, som Frederik 7. brugte til at underskrive Grundloven med, ligesom vi har indrettet en hel gang med billeder, fortællinger og plads til leg, så alle kan være med. For Grundloven er for alle!

Prinsessekjoler | Koldinghus

Besøg udstillingen ”Prinsessekjoler”, og bliv selv forvandlet til en rigtig prinsesse

Besøg særudstillingen ”Prinsessekjoler”, hvor du finder et udvalg af kongelige gallakjoler, skabt af Jørgen Bender (1938-1999) til H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er æresprotektor for Koldinghus. Her udstilles der mere end 20 kjoler fra fødselsdagskjoler, en sølvbryllupskjole samt almindelige selskabskjoler til en ventekjole og Prinsessens formidable brudekjole.
Du kan læse mere om ”Prinsessekjoler”-udstillingen her.

Skab dine egne gallakjoler

I udstillingen kan du selv gå kreativt til værks i stof og mønstrer. Fortsæt i Den Kongelige Workshop, hvor du kan designe og kreere dine egne gallakjoler eller -uniformer.
Den Kongelige Workshop er åben alle dage kl. 11.00-16.00

Dyk ned i materialer og teknikker

Besøg også Det Historiske Værksted, hvor du kan komme helt tæt på materialerne og teknikkerne bag H.K.H. Prinsesse Benediktes kjoler.
Det Historiske Værksted har åben alle dage kl. 11.00-15.00

Bliv forvandlet til en prinsesse på den røde løber

Slut turen i udstillingen af med selv at blive forvandlet til en ægte prinsesse. Pynt jer med flotte diademer og buketter, og tag et billede på den røde løber. Vi glæder os til at se jeres resultater!
Aktiviteten kan opleves alle dage kl. 10.00-17.00

 

Flora Danica | Koldinghus

Besøg udstillingen ”Flora Danica – Verdens vildeste stel”

I pragtudstillingen om Flora Danica-stellet på Koldinghus er det muligt at dykke ned i det storslåede Flora Danica-stel og de fascinerende tanker og storpolitiske myter, som stellet gemmer på. Med 1.530 intakte dele er Flora Danica-stellet ikke alene verdens bedst bevarede pragt-stel fra 1700-tallet, men uden tvivl også verdens vildeste stel, når det kommer til pragt, myter og dekorationer. Sat i scene på det skrøbelige hvide porcelæn, der med sine talrige steldele og sirlige gengivelser af den vilde danske botanik er en helt central nøgle til forståelsen af oplysningstidens Danmark og som de danske kronjuveler endnu i dag er i brug, når Kongehuset skal markere helt særlige begivenheder.

Læs mere om udstillingen her.

Den Kongelige Keglebane | Koldinghus

Prøv kræfter med Den Kongelige Keglebane i Slotsgården

Traditionen tro kan du prøver kræfter med Den Kongelige Keglebane i Slotsgården. Tag et spil og se, om ikke du kan slå din mor, far eller ven?
Keglebanen kan opleves alle dage kl. 10.00-17.00

Det Kongelige Udklædningsværksted | Koldinghus

Klæd dig ud i Det Kongelige Udklædningsværksted

Som altid kan I lægge et besøg forbi Det Kongelige Udklædningsværksted, hvor både børn og voksne kan prøve vores flotte dragter. Bliv klædt ud som konge, dronning eller noget helt tredje fra bl.a. renæssancen eller middelalderen.
Det Kongelige Udklædningsværksted har åben alle dage kl. 10.00-17.00 ??

Rundvisninger | Koldinghus

Kom på spændende rundvisninger

Dyk ned i Koldinghus’ historie eller arkitektur, bliv klogere på branden i 1808, eller hør mere om alle detaljerne i det prægtige Flora Danica-stel på en af vores mange rundvisninger.
Læs mere og find datoerne for de forskellige rundvisninger her.

Oplev Koldinghus’ historiske og arkitektoniske stemning

Kigger du godt efter, kan du finde utallige arkitektoniske detaljer, der gemmer på et hav af historier om kongeboliger, brand og restaurering. Nyd den storslåede oplevelse både indenfor og udenfor, når du går rundt på slottet.

Frokost og forplejning

Nyd en is fra Slotsbutikken, eller slut dagen af med frokost i Madkælderen. Hver dag til frokost serverer Madkælderen en klassisk frokosttallerken med et udvalg af det bedste fra det traditionelle, danske frokostbord tilberedt af sæsonens lokale råvarer. Vi anbefaler, at du bestiller bord før dit besøg.
Du kan nyde Madkælderens frokost hver dag kl. 11.30–15.00.