Slotsbrand, storpolitik og spaniere

Var det de spanske soldater, der brændte slottet ned? Er der mange efterkommere af spanske soldater i Kolding? Ville de spanske soldater myrde Marskal Bernadotte? Der er myter omkring slotsbranden og de spanske troppers ophold i Kolding, men vi vil aflive dem, og gøre deltagerne klogere på, hvad der virkelig skete.

Natten mellem den 29. og 30. marts 1808, udbrød der en altødelæggende brand på Koldinghus, der fik det stolte gamle slot til at styrte i grus.

Hør den dramatiske beretning om storpolitiske intriger, et sjovt kulturmøde og heltemod, når en af slottets guider viser, hvor på slottet begivenhederne fandt sted. Hør bl.a. den spændende beretning om dengang Koldinghus var en brik i Napoleonskrigenes politiske spil om magten i Europa og om de dramatiske begivenheder på Koldinghus, da slottet brændte.

Det er også en stærk fortælling om stærke personligheder i begivenhedernes centrum, hvor I bl.a. møder en af Napoleons dygtigste feltmarskaler, en handlekraftig oberstinde og en sværmerisk ungmø.

Book en rundvisning lige her