Rundvisning i udstillingen Prinsessekjoler

Få indblik i modeskaberen Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte og kom med på en fascinerende rejse gennem Danmarks kongelige modehistorie

Med denne rundvisning har du mulighed for at følge med vores erfarne guider rundt i den spektakulære udstilling ”PRINSESSEKJOLER”, som viser mere end 20 forskellige kjoler, som H.K.H. Prinsesse Benedikte har anvendt gennem tiden – heriblandt Prinsessens formidable brudekjole, sølvbryllupskjole samt fødselsdags- og andre selskabskjoler. Udstillingen er ikke kun en markering af Prinsessens 80-års fødselsdag i 2024, men også en hyldest til modeskaberen Jørgen Bender, der var Kongehusets mest betydningsfulde modeskaber.

Bender stod bag kjolerne, som du kan opleve i udstillingen, og har gennem fire årtier og skiftende modetendenser designet og syet ikke kun for H.K.H. Prinsesse Benedikte, men også Prinsessens mor og søstre; Dronning Ingrid, H.M. Dronning Margrethe og H.M. Dronning Anne-Marie.

I denne rundvisning kan du træde ind i en verden af fortryllende gallakjoler med et hav af smukke detaljer og broderier, når vores erfarne guider fortæller om de skjulte historier bag de enestående kjoler. Udover at give et indblik i Jørgen Benders æstetiske og detaljerige håndværk, giver udstillingen også et vue over fire årtiers modehistorie, idet udvalget er skabt i perioden 1968 til 1999.

Book en rundvisning i udstillingen Prinsessekjoler lige her.