Koldinghus’ Historie

Koldinghus – fra borg til kongeslot – fra storhed til ruin

Tag med på en spændende tur rundt på slottet med en erfaren guide, der levende og engageret fortæller om slottets mere end 750 års historie.

Koldinghus har været under store forandringer og omvæltninger gennem sin eksistens. På turen rundt på slottet fortæller guiden om det første byggeri på slotsbanken, skiftende kongers ombygninger og de spor, de har efterladt. Krige og brande kom til at præge slottet indtil katastrofen indtraf i 1808, hvor slottet udbrændte. Tilbage stod ruinen, der fik en helt ny funktion i 1800-tallet, hvor man opfattede ruiner som et smukt og malerisk indslag i kulturlandskabet. Men slottet rejste sig igen og gik en ny storhed i møde som ét af Danmarks store og markante museer.

På rundvisningen kommer gæsterne ind i udvalgte rum, hvor slottets og kongernes historie fortælles, ligesom gæsterne skal høre murernes historie i det store gårdrum med den sjældne og originale brolægning.

Et besøg på Koldinghus er et vigtigt stykke Danmarkshistorie om et land og en by, der har været tæt knyttet sammen i fred og krig, besættelse og afmagt, udvikling og genrejsning.

Book en rundvisning lige her