Rundvisning i Flora Danica – Verdens Vildeste Stel

Til kongeligt taffel med verdens vildeste stel

Bliv indført i myter og fakta om det ikoniske Flora Danica-stel og hør om første gang stellet blev benyttet ved Christian 7.s 54-års fødselsdag 29. januar 1803.

Flora Danica-stellet er porcelænets svar på de danske kronjuveler og verdens bedst bevarede pragtservice fra 1700-tallet. Et stel der i størrelse og dekorationer er i en liga for sig, og som siden færdiggørelsen i 1802 har dekoreret det kongelige taffelbord ved særlige lejligheder helt frem til i dag, hvor stellet endnu benyttes, når historiske begivenheder skal markeres. Senest ved H.M. Dronning Margrethe 2.s regeringsjubilæum 14. januar 2022, hvor Dronningen blev overrasket af sine nærmeste med et bord smukt dækket med det historiske Flora Danica-stel.

I denne rundvisning i Flora Danica bliver stellets historie foldet ud. Fra stellets tilknytning til det prestigefyldte kortlægningsarbejde af den vilde danske flora, der danner forlæg for servicets dekorationer, over det sirlige arbejde med udformningen af de talrige steldele, til første gang Flora Danica-stellet blev taget i brug ved Christian 7.s 54-års fødselsdagstaffel 29. januar 1803.

Hør om storpolitiske myter, om bemærkelsesværdige plantemotiver og ikke mindst om måltidets opbygning ved 1700-tallets danske hof, når guiden tager jer rundt i udstillingen og sætter spot på alt fra revner i tallerkner til funktionsbestemte steldele på det imponerende taffelbord i den guldbelagte montre midt i udstillingen. Heri er der mulighed for at komme helt tæt på begivenhedernes gang, da kongefamilien med Christian 7. i spidsen satte sig til bords ved fødselsdagstaflet i 1803 for første gang at indtage desserten på det ikoniske Flora Danica-stel.

Book en rundvisning i Flora Danica lige her