Mjødsmagning i Kongelige Rammer

Prøv en anderledes smagsoplevelse tilsat spændende fortællinger og muntre anekdoter.

​Koldinghus giver jer mulighed for at smage forskellige typer mjød i en af slottets historiske sale, medens slottets kældermester fortæller om mjødens historie og afslører nogle af brygmesterens hemmeligheder.​

Mjød er en af verdens ældste kendte gærende drik, og dens historie går helt tilbage til vikingetiden, hvor den blev drukket til særlige begivenheder og festligheder. I den nordiske mytologi beskrives det, hvordan mjød blev set som en rituel drik for guderne. I 1500-tallet krævede adelsidealet, at man var i stand til at drikke store mængder alkoholiske drikke, og både Frederik 2. (1534-1588) og Christian 4. (1577-1648), der begge havde en stor tilknytning til Koldinghus, var kendte for deres trang til alkohol.

Mjød bliver ofte forbundet med øl, men hvor øl bliver brygget på byg, er mjød lavet på honning, vand og gær. Mjød har en alkoholprocent på omkring 14,8 og er et rent naturprodukt, der har en sødere smag end øl. Der findes forskellige typer af mjød. Hvoraf nogle kun har honning som hovedingrediens, så er andre mjødtyper tilsat krydderier, frugt, bær eller selv humle, som er med til at give den traditionelle mjød et særpræg og ny smag.

Praktisk information

Varighed: 25-30 min.
Antal: Min. 5 deltagere
Pris: Grundbeløb 2.000 kr., samt pris pr. deltager 150 kr.
Sprog: Vi tilbyder aktiviteten på dansk

Booking

Dorte Lindstrøm
Mail: dln@kosa.dk
Tlf.: 24456074