Tidligere udstillinger

Museet viser hvert år to til tre udstillinger, der inkluderer præsentationer af værker fra samlingen. Find tidligere udstillinger herunder eller i menuen til venstre.

Kongeskibet Dannebrog | Koldinghus

Kongeskibet Dannebrog

3. februar 2023 – 18. februar 2024

Kongernes Samling inviterer i 2023 besøgende på Koldinghus med ombord på Kongeskibet Dannebrog. Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både kongefamilien og mandskabet.

Udstillingen er en nyopsætning og udvidelse af udstillingen ”KONGESKIBET DANNEBROG”, som kunne opleves på M/S Museet for Søfart i 2022.

Læs mere om udstillingen her

Mary og Kronprinsesserne | Udstilling på Koldinghus 2022

Mary & Kronprinsesserne

1. februar – 30. december 2022

En særudstilling i anledning af H.K.H. Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag. I udstillingen vil Kronprinsesse Mary guide de besøgende på en opdagelsesrejse i sine forgængeres og Glücksborg-dynastiets historie. Hovedpersonerne er ud over Kronprinsessen prinsesserne Louise af Hessen-Kassel, Lovisa af Sverige-Norge, Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin og Ingrid af Sverige.

Læs om udstillingen

Dronningens Broderier

24. april 2021 – 2. januar 2022 (lukkede 18. december 2021 grundet regeringens corona-restriktioner)

I udstillingen blev cirka 100 af Dronningens private broderier vist for første gang i en udstilling på Kongernes Samling Koldinghus i slottets smukke hvide bibliotekssal.

Læs om udstillingen

Christian 5.s elefantharnisk | Se den på Koldinghus indtil 31. oktober 2021

Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud

24. april – 24. oktober 2021

I udstillingen ”Christian 5. – konge, kriger og salvet af Gud” tegnes et portræt af en anderledes konge, hvis styrke først og fremmest lå i det fysiske. Som noget nyt for en konge brugte han sin fysik og sine evner som rytter, jæger og soldat til at løfte opgaven som rigets leder.

Læs mere om udstillingen

Biennalen for kunsthåndværk & design 2021 på Koldinghus

TAKEAWAY – Biennalen for kunsthåndværk & Design

5. juni – 24. oktober 2021

TAKEAWAY er den corona-inspirerede titel på udstillingen, og ansøgere til udstillingen blev opfordret til at formidle, hvad de tager med videre fra netop denne tid. Ud af 207 projekter blev 24 udvalgt til udstillingen af en jury.

Læs mere om udstillingen