Kulturnat på Koldinghus

Kulturnatten 2021 er forbi. Vi opdaterer siden, når vi nærmer os Kulturnatten 2022.

 

I anledning af Kulturnatten i Kolding åbner vi slottet fra 16-22.

Benyt Kulturnatten til at se eller gense slottets enestående og prisvindende restaurering, nyde den smukke udsigt ud over byen fra Kæmpetårnet eller til at besøge vores tre store særudstillinger.

Aktiviteter

16.00 – 22.00:     

  • KONKURRENCE: Tag et billede af dig selv eller en særlig situation på Koldinghus. Del det på Instagram med #Koldinghus og vind to billetter til museet samt en frokost for to i Madkælderen

16.00 – 21.00:     

  • Åben broderiworkshop for alle – lav dit eget badge eller flag
  • Skuespillere i dragter i udstillingen om CHRISTIAN 5.
  • Se det flotte jagtbord i Riddersalen og hør om parforcejagtens historie
  • Prøv ringridning for børn i Slotsgården – Christian 5.s karusselbane
  • Besøg vores nye Historiske Værksted
  • Klæd dig ud i historiske dragter i Det Kongelige Udklædningsværksted

17.00 og 19.00:

  • Museumsinspektør fra Kongernes Samling, Jesper Munk Andersen, præsenterer jagtbordet i Riddersalen, fortæller om den kongelige parforcejagt på Christian 5s tid og de festligheder der hørte sig til.

Praktisk info

Hvornår: fredag 3. september kl. 16.00-22.00
Parkering:
Gratis parkering i Staldgården hele dagen. Adgang til parkeringspladsen skal ske via Fredericiagade, da Adelgade lukkes for indkørsel fra kl. 13. (Udkørsel er dog muligt frem til kl. 17.00).
Entré: Gratis
Priser i workshoppen: 20 kr. pr. badge

Vi gør opmærksom på, at få lokaler vil være lukket på kulturnatten.

Aktuelle udstillinger

Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud

Christian 5. blev konge som 24-årig og var hverken bogligt stærk eller politisk snu som sin far, Frederik 3. Men han var flittig, samvittighedsfuld og modig. Desuden var han interesseret i jagt og ridning og besad i modsætning til sin far en folkelighed, der gjorde ham særdeles vellidt blandt sine undersåtter.
I udstillingen ”Christian 5. – konge, kriger og salvet af Gud” tegnes et portræt af en anderledes konge, hvis styrke først og fremmest lå i det fysiske. Som noget nyt for en konge brugte han sin fysik og sine evner som rytter, jæger og soldat til at løfte opgaven som rigets leder.

Læs mere her Christian 5. – konge, kriger og salvet af Gud

Dronningens Broderier

Det er velkendt for mange, at H.M. Dronningen er en særdeles aktiv kunstner inden for en række genrer: maleri, decoupage, teaterscenografi og broderi, som kan ses i de danske kirker på bispekåber og alterduge. Men færre ved, at Dronningens enorme virkelyst også har resulteret i en stor produktion af private broderier, der aldrig før er set i offentligheden.

Læs mere her Dronningens Broderier

Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2021

Biennalen 2021 kigger ind i en ny virkelighed, en post-corona tid, der sammensmelter traditionsbunden viden og teknikker med ny teknologi og formidling. Vi ønsker med Biennalen 2021 at undersøge, hvordan kunsthåndværkere og designere vil forme det forventede ”nye normale”. Hvad tager kunsthåndværkere og designere med sig af overleverede ressourcer, viden og metoder ind i fremtidens praksisser? Er en ny forståelse og nye fællesskaber vokset frem som et positivt ”takeaway” fra krisen? Og har krisen inspireret designere og kunsthåndværkere til at efterlade noget for altid?

Læs mere her Biennalen for Kunsthåndværk og Design 2021

Tilbage til oversigt