Sammen syr vi Koldingkjolen: Følg med i processen

Følg med i processen, når vi hylder historisk håndarbejde, design og tekstil-genbrug ved sammen at skabe Koldingkjolen – en hvid-i-hvid genbrugskjole fremstillet af håndsyede duge og løbere, som nu får nyt liv. 

På Koldinghus får vi ofte foræret ældre hvidsyning – håndsyede og broderede hvide løbere, duge, kraver og sengetøj mm., som givernes bedste- eller oldemødre omhyggeligt har syet i hånden. Der er ikke kun tale om betydningsfulde familiearvestykker, der fortæller om en svunden tid, men også om unikt og fint håndarbejde, der desværre ofte lever en hengemt tilværelse og sjældent igen bliver taget i brug. Det vil vi lave om på.

Derfor fremstiller vi hen over sommeren Koldingkjolen med hjælp fra gæsterne og frivillige fra Den Kongelige Systue på Koldinghus.

Kjolen fremstilles af gæsternes hvidsyning samt gardiner fra tidligere udstillinger og bliver således et bæredygtigt genbrugsprojekt, hvor fortid, nutid og fællesskab forenes. Koldingkjolens dele sys sammen af frivillige fra Den Kongelige Systue.

Koldingkjolen er inspireret af Koldinghus’ aktuelle særudstilling ”Prinsessekjoler – Modeskaber Jørgen Benders kreationer til H.K.H. Prinsesse Benedikte” og Prinsessens sans for godt håndværk, smukt design og tekstilgenbrug, der kan ses i hendes kjoler og dragter, hvoraf flere er omsyet.

Følg med i processen hen over sommeren

Koldingkjolens dele sys sammen af frivillige fra Koldinghus’ systue, og processen kan følges i Riddersalen hen over sommeren.

Hvornår: Torsdag 27. juni til torsdag 29. august
Hvor: Riddersalen

Køb entrébillet til museet her.

Se den færdige kjole på Kulturnatten

Den færdige kjole vil blive præsenteret på Koldings Kulturnat på Koldinghus 30. august. Læs mere om Kulturnatten her.

Herefter vil Koldingkjolen være udstillet på Kolding Bibliotek fra 24. september – 22. oktober, og vil ligeledes være en del af fremtidige kulturevents som f.eks. Kolding Lysfestival.

Vil du være med i skabelsen af Koldingkjolen?

Har du selv hvide, håndsyede duge, løbere eller lignende i gemmerne, som du ønsker at genbruge? Så kan du være med til at skabe Koldingkjolen.

Det eneste, du skal gøre, er at tilmelde dig et af de to opstart-events på Koldinghus. Her får du udleveret et gratis start-kit, så du selv kan sy en bane til Koldingkjolens skørt.

Læs mere og tilmeld dig opstarts-eventet her.

Har du spørgsmål, kan du kontakte Annette Herbst på ahe@kosa.dk eller tlf. 48803094.

Læs mere

Følg med i skabelsen af Koldingkjolen hen over sommeren og besøg også udstillingen Prinsessekjoler, der præsenterer H.K.H. Prinsesse Benediktes kjoler – som er skabt af modeskaber Jørgen Bender m.fl.  Der er rundvisning i udstillingen hver torsdag kl. 11.00 til og med 29. august.

Læs mere om udstillingen Prinsessekjoler her.

Køb billet til en rundvisning i Prinsessekjoler her.

Prinsessekjoler | Koldinghus

Tilbage til oversigt