Tænd et Lys-ceremoni

Tænd et Lys-ceremonien er overstået. Siden bliver opdateret, når vi nærmer os Tænd et Lys-ceremoni 2023.

Herunder kan du læse, hvad der skete i 2022.


Tænd et Lys er en smuk lysceremoni til støtte for dem, der er ramt af kræft og til minde om dem, vi savner. Lyset symboliserer et håb om, at kræft en dag kan bekæmpes og viser samtidig at dem, vi har mistet ikke er glemt.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne til at lave en personlig lyspose og deltage i lys-ceremonien. Alle lysposer stilles op på nederste etage i Ruinsalen i Knæk Cancer logoets blomsterformation. Til selve lysceremonien vil al elektrisk lys blive slukket, hvor der vil være sang og taler.

  • Der vil på aftenen være mulighed for få en kop kaffe og købe en stykke kage. Der vil desuden være levende musik ved Göran Bergström og Asker Stig Nielsen, der spiller på henholdsvis diskant-gambe og lut.
  • Du kan købe en lyspose for 50 kr. mellem kl. 17.00 og 20.00, og dekorere den med tegninger og en personlig hilsen til en, du holder af.
  • Lysposer kan også købes online her, hvor Stafet For Livets frivillige vil sørge for at få skrevet på poserne.

Program for Tænd et Lys-ceremonien

17.00-20.00: Mulighed for at købe en lyspose og skrive en hilsen på posen
20.00-20.30: Stafet For Livets frivillige vil opstille lysposer i formation i nederste etage i Ruinsalen
20.30-20.55: Lysceremoni i Ruinsalen
21.30: Slut

De indsamlede penge vil gå til forskning, forebyggelse og behandling af cancer.

Tænd et Lys afholdes i samarbejde med Kongernes Samling Koldinghus, Stafet for Livet i Kolding og lokalafdelingen for Kræftens Bekæmpelse i Kolding i forbindelse med Knæk Cancer lørdag 29. oktober.


Koldinghus plejer i uge 43 at blive oplyst med rødt lys i anledning af Knæk Cancer-ugen. På grund af spare-tiltag i forhold til belysning af offentlige bygninger i 2022 ved vi endnu ikke om det vil være muligt i år.

Tilbage til oversigt