Efterårsferie for børn

Siden vil blive opdateret, når vi nærmer os Efterårsferien 2022

 

Herunder kan du læse, hvad der skete i efterårsferien 2021

I efterårsferien kan børn blive en del af Christian 5.s jagtselskab på Koldinghus, der lige nu er aktuel med udstillingen ”Christian 5. – Konge, kriger og salvet af Gud”. Med kongens jagtbog i hånden kommer børnene rundt i slottets mange sale, hvor de sammen med deres voksne bl.a. skal skyde til måls, lave deres eget jagttrofæ og møde Christian 5. og hans jagtgæster. 

Ferieaktiviteterne tager udgangspunkt i historier om Christian 5.s ophold på Koldinghus i juli 1681. Sammen med sin dronning Charlotte Amalie opholdt Christian 5. – der bl.a. var meget glad for heste og for jagt – sig nemlig på slottet, hvor dronningens bror og svigerinde også var ankommet fra Hessen. Dette affødte naturligvis stor festivitas, og alle kræfter blev sat ind på at imponere og underholde kongeparret og deres udenlandske gæster, bl.a. blev der spillet kegler, afholdt middage og holdt parforcejagt.

Parforcejagt, der normalt ellers kun blev holdt i de nordsjællandske skove, var mere at betragte som et totalteater, der havde til formål at iscenesætte og underholde kongen. I sin grundform gik parforcejagt ud på at forfølge et bytte – helst en kronhjort – og først når byttet var indfanget, var kongens tilstedeværelse påkrævet. Ved at give det udmattede dyr nådesstødet, viste han for sig selv og omverdenen, at han alene som Guds udvalgte bestemte over liv og død. Denne jagtform er naturligvis forbudt i dag.

På Koldinghus kan børnene prøve kræfter med forskellige former for aktiviteter tilknyttet jagt i renæssancen. De kan lære at skyde til måls, de kan lave deres eget jagttrofæ af bl.a. skind og perler, og de kan møde Christian 5. og hans jagtgæster, når de deltager i festlighederne på slottet.
Det vil også være muligt at besøge Jagthytten, hvor der hos Madkælderen kan købes pølser, kager, kolde og varme drikke.
Aktiviteterne er henvendt til børn over 5 år.

Aktiviteter i efterårsferien

  • Lær at skyde til måls
  • Broder dit eget jagtmærke
  • Gå på svanejagt i Slotsgården
  • Lav dit eget jagttrofæ af skind, perler, fjer m.m.
  • Prøv den Kongelige Keglebane
  • Kongens Karusselbane (ringridning)
  • Mød Christian 5. og hans jagtgæster, når de deltager i festlighederne på slottet.
  • Klæd dig ud som prins eller prinsesse i Det Kongelige Udklædningsværksted
  • Og meget mere

Praktisk information

Hvornår: Fra søndag 17. til fredag 22. oktober, kl. 10 – 16 (vi lukker de sidste ind kl. 14 så aktiviteterne kan lukke kl. 16).
Aldersgruppe: fra 5 år
Varighed: 2-2,5 timer
Forplejning: Der vil være mulighed for at besøge Jagthytten, hvor Madkælderen sælger mad og drikke til sultne Jæger-aspiranter og deres følge

Køb billetter til Efterårsferien herunder

Pris: 45 kr. for børn (vælges som tilkøb til gratis børnebillet)
Almindelig entré til museet for voksne: 120 kr. | Gratis for Årskortindehavere og medlemmer af Erhvervsklubben

Benyt også efterårsferien til at se vores flotte udstillinger:

Se Dronningens Broderier på Koldinghus Se Christian 5. på Koldinghus

Tilbage til oversigt