Jul på Koldinghus

H.M. Dronningens nisser

I år udkommer ”Kongehusets julekalender: Nissefars julerejse gennem kongerækken”, der er lavet i et samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen, der også har skabt historiens små nissefigurer. På Koldinghus kan du nu komme helt tæt på Dronningens små julenisser, lave dine egne nisser, inspireret af Dronningens design og træde ind i en kæmpe udgave af Dronningens nisser og lave helt dit eget nissebillede.

Kom til jul på Koldinghus, hvor vi skruer op for julestemningen, når slottet pyntes flot op med juletræer, julehjerter, julekugler, julenisser og et flot julebord.

Få et overblik over alle juleaktiviteter på Koldinghus herunder.

Lille nisseudstilling: Kom tæt på H.M. Dronningens nisser

Lille nisseudstilling | H.M. Dronningens nisser | Koldinghus

Indtil 30. december

På Koldinghus kan du opleve en lille nisseudstilling med nisser og en engel, der er skabt af H.M. Dronningen. Her kan du se nissefar og nissemor, nissepigen og nissedrengen, den færøske og den grønlandske nisse, kanen, som har taget nissefamilien med rundt i deres søgen efter kongerækken, og den lille fine juleengel. Nisser, kane og engel er venligst udlånt af Dronningen.

Kom tæt på H.M. Dronningens nisser | Koldinghus | Amalienborg

I år udkommer bogen ”Kongehusets julekalender – Nissefars julerejse gennem kongerækken”. Omdrejningspunktet for fortællingen er en oplevelsesrejse gennem den danske kongerække, hvor nisser og engle, som H.M. Dronningen har lavet, støder på spor, som danske konger og dronninger gennem mere end 1000 år har efterladt sig. Juleeventyret bringer dermed fortællinger om nogle af de mange majestæter, som har siddet på den danske trone forud for Dronningen, og således markerer julekalenderens tema samtidig, at Dronningen i 2022 har 50-års Regeringsjubilæum.

’Kongehusets julekalender – Nissefars julerejse gennem kongerækken’ er lavet i samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen, der også har skabt historiens små nissefigurer, som Koldinghus’ gæster nu har mulighed for at komme tæt på.

”Kongehusets julekalender: Nissefars julerejse gennem kongerækken” er udgivet på Politikens Forlag og kan købes i vores slotsbutikker.

Kongehusets julekalender | Koldinghus

H.M. Dronningens nisser – i menneskestørrelse

Jul på Koldinghus | Dronningens nisser i menneskestørrelse

Indtil 30. december

I forbindelse med Dronningens udstillede julenisser er nisserne blevet skabt i menneskestørrelse, som man kan træde ind i og tage sit eget nissebillede.

De store nisser er lavet af Den Kongelige Systue på Koldinghus.

Drop-in-workshop: Lav selv Dronningens julenisser og -engle

Lav selv Dronningens julenisser og -engle | Koldinghus

Indtil 18. december kl. 11-15

Deltag i drop-in-workshoppen ”Kongelige julenisser” og lav din egen julenisse eller -engel. Alle er velkomne til at kreere fine julenisser og -engle med inspiration fra Hendes Majestæt Dronningens design og skabeloner.

Workshoppen er gratis, når der er betalt entré til museet.

Nissefar fortæller

Nissefar fortæller

Indtil 18. december, lørdage og søndage kl. 11.00 og 13.00

I Den Kongelige Workshop holder Nissefar fortælletime, hvor han fortæller lidt om, hvordan det har været at være nisse på et ægte Kongeslot. Bagefter kan børnene lave deres egen nisse, lige som dem H.M. Dronning Margrethe selv laver til jul.
Voksne må også meget gerne være med.

Historisk julebord

Indtil 30. december

Traditionen tro har vi dækket et overdådigt julebord i Riddersalen på Koldinghus.

Julebordet har i år fokus på julens traditioner og kommer omkring mange af de kendte juletraditioner fra 1900-tallet. Du inviteres til at gå en tur rundt om bordet. Vi håber, du vil give dig god tid til at opdage de små finurligheder, vi har tilføjet dette års kongelige julebord. Du kan bl.a. se julegaver, julesokken med gaver, Lucia, adventskransen, Helligtrekonger lyset og juletræet med sin pynt.

Julekoncert med Mark & Christoffer – UDSOLGT

Mark & Christoffer | julekoncert på Koldinghus

24. november kl. 19.30

Kom til julekoncert med Mark & Christoffer, når de besøger Koldinghus torsdag 24. november kl. 19.30. Her bliver gavesækken nemlig fyldt med musikalske julelækkerier. Billetpris: 250 kr.

Læs mere her

Koldinghus Julemarked

Julemarked på Koldinghus

2.-4. december

Ønsk hinanden glædelig jul på det traditionelle julemarked på byens gamle kongeslot, hvor stikordene er: God mad, godt håndværk og unikke gaver, du ikke kan få andre steder. Billetpris: 60 kr. + gebyr.

Læs mere og køb billet her

Kolding Light Festival Unplugged

Koldinghus til Kolding Light Festival

3. december kl. 17-20

I anledning af Kolding Light Festival, der i år kan opleves på en ny måde – UNPLUGGED – uden strøm, holder Koldinghus åbent lørdag 3. december fra 17-20. Der vil være gratis adgang for alle til Slotsgården og Kæmpetårnet.

Læs mere her

Julekoncert med The Blackbirds

Julekoncert med The Blackbirds | Koldinghus

15. december kl. 15

Traditionen tro afholder The Blackbirds julekoncert i Kirkesalen på Koldinghus. Det sker torsdag 15. december kl. 15.00. Billetpris: 200 kl. | Årskortholdere: 150 kr.

Læs mere og køb billet her

Julegospel med Bless The Day

Hør julekoncert med Bless the Day på Koldinghus

17. december kl. 14.30

Det gamle kirkerum på Koldinghus fyldes endnu en gang af glade gospelrytmer og velkendte julesange. Billetpris: 125 kr. + entré.

Læs mere og køb billet her

Jul i Slotsbutikken

Jul i slotsbutikken | Koldinghus

Alle dage fra kl. 10-17

Er du på jagt efter en værtindegave, en julegave eller måske en gave til dig selv? Så er Slotsbutikken på Koldinghus det rigtige sted at kigge. Hele butikken er pyntet smukt op til jul, så det er svært ikke at komme i julestemning.

Husk, du skal ikke betale entré til museet for at besøge Slotsbutikken.