Jul på Koldinghus

Siden opdateres når vi nærmer os julen 2024. Herunder kan du læse, hvad der skete på Koldinghus i julen 2023.

Kom til jul på Koldinghus, hvor vi skruer op for julestemningen, når slottet pyntes flot op med juletræer, julehjerter, julekugler, julenisser og de smukker Herrnhuter stjerner i Kirkesalen.

Få et overblik over alle juleaktiviteter på Koldinghus herunder.

Alle aktiviteter er gratis at deltage i, når entré til museet er betalt (medmindre andet er angivet).

Kom i julestemning i det smukt pyntede slot

13. november – 30. december

Traditionen tro er slottet pyntet op til jul. I Kirkesalen kan du nyde de smukke Herrnhuter stjerner, der pryder loftet samt det store juletræ. Du kan også træde ind i tre store nisser, og få taget et sjovt nissebillede til julekortet. De store nisser er lavet af Den Kongelige Systue på Koldinghus og er skabt ud fra H.M. Dronningens hjemmelavede julenisser.

 

Dæk dit eget julebord og vind

13. november – 30. december

I rum 8 kan du dække dit personlige julebord med inspiration fra H.M. Dronningen og de historiske juleborde på Koldinghus.

Dronning Margrethe er kendt for sine kreative evner og glæden ved bordopdækning deler Dronningen med mange. Derfor lader vi i år vores gæster gå i fodsporet på de kongelige og byder jer ind til selv at prøve kræfter med opdækning af et smukt julebord.  

Tag et billede af dit julebord og del på Instagram. Tag @koldinghus og deltag i konkurrencen om en frokost for to i Madkælderen eller en børnefødselsdag på slottet i 2024. Bemærk, du skal have en åben profil på Instagram for at deltage i konkurrencen.

Historiske julekniplinger

Julekniplinger | Det Historiske Værksted | Koldinghus

13. november – 30. december

Vidste du, at Christian 4. var storforbruger af kniplinger i 1600-tallet? Og at det var det dyreste tekstil i denne tidsperiode?

I Det Historiske Værksted har vi fokus på det langsommelige, men spændende håndværk: knipling. Kig forbi denne jul, hvor vi griber temaet og knipler julehjerter. Måske vil du også selv prøve at kniple på et kniplebræt?

Jul i Slotsbutikken (for årskortholdere og Erhvervsklubben)

Jul i slotsbutikken | Koldinghus

14. og 15. november kl. 17-20

Traditionen tro har vi igen i år fornøjelsen af, at invitere vores årskortholdere til “Jul i Slotsbutikken” med 25 % rabat på udvalgte varer. Deltag også i vores nye kongelige quiz-arrangement, nyd det smukke julepyntede slot og se de to udstillinger “Kongeskibet Dannebrog” og “Flora Danica – Verdens Vildeste Stel“, som begge vil være bemandet med guider.

Bliv medlem lige her

Juleklip-workshop

Jul i workshoppen | Koldinghus

18. november – 30. december

I Den Kongelige Workshop kan både store og små fremstille en papjulenisse eller engel efter H.M. Dronningens skabeloner og ideer. Alle nisser tager udgangspunkt i en kegleform, men ikke to nisser bliver ens. Der er masser af forskellige materialer til at dekorere sin nisse eller engel med.

Du kan også pynte et flot guldkort med et juletræs- eller snefnugsbroderi.

I workshoppen er der også plads til et hvil og en kop vand.

Jul i Slotsbutikken

Jul i slotsbutikken | Koldinghus

Alle dage fra kl. 10-17

Er du på jagt efter en værtindegave, en julegave eller måske en gave til dig selv? Så er Slotsbutikken på Koldinghus det rigtige sted at kigge. Hele butikken er pyntet smukt op til jul, så det er svært ikke at komme i julestemning.

Husk, du skal ikke betale entré til museet for at besøge Slotsbutikken.

Julearrangementer og koncerter

Julekoncert med The Blackbirds | Koldinghus

12. november kl. 14.00

Traditionen tro afholder The Blackbirds julekoncert i Kirkesalen på Koldinghus. Det sker søndag 12. november kl. 14.00. Billetpris: 200 kl. | Årskortholdere: 150 kr.

Læs mere og køb billet her

Mark & Christoffer koncert | Koldinghus

25. november kl. 19.30

Kom til julekoncert med Mark & Christoffer, når de besøger Koldinghus torsdag 25. november kl. 19.30. Her bliver gavesækken nemlig fyldt med musikalske julelækkerier. Billetpris: 275 kr.

Læs mere her

Kolding Light Festival | Koldinghus

8.-9. december

Til årets Kolding Light Festival kan du opleve et vaskeægte skyggeteater, når Teater Figuletta og Koldinghus i samarbejde præsenterer: Branden på Koldinghus i 1808.

Læs mere her

Julemarked på Koldinghus

8.-10. december

Ønsk hinanden glædelig jul på det traditionelle julemarked på byens gamle kongeslot, hvor stikordene er: God mad, godt håndværk og unikke gaver, du ikke kan få andre steder. Billetpris: 65 kr. + gebyr.

Læs mere og køb billet her

Hør julekoncert med Bless the Day på Koldinghus

16. december kl. 14.00 & 16.00

Det gamle kirkerum på Koldinghus fyldes endnu en gang af glade gospelrytmer og velkendte julesange, når Bless The Day holder deres årlige julegospelkoncert på Koldinghus. Billetpris: 250 kr. | Årskortholdere: 125 kr.

Læs mere og køb billet her

Fællessang med Sangkraft | Koldinghus

17. december kl. 14.00-15.00

Fællessang med Sangkraft Kolding. Billetpris: 50 kr.

Læs mere og køb billet her

Udstillinger

Kongeskibet Dannebrog

3. februar 2023 – 18. februar 2024

Kongernes Samling inviterer i 2023 besøgende på Koldinghus med ombord på Kongeskibet Dannebrog. Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både kongefamilien og mandskabet.

Udstillingen er en nyopsætning og udvidelse af udstillingen ”KONGESKIBET DANNEBROG”, som kunne opleves på M/S Museet for Søfart i 2022.

Læs mere om udstillingen her

Flora Danica | udstilling | Koldinghus

FLORA DANICA – Verdens Vildeste Stel

Permanent udstilling – forventes at stå indtil 2030.

Flora Danica-stellet er verdens bedst bevarede pragtstel fra 1700-tallet, og så er det dansk. Det består af 1.530 intakte dele, hvor man i udstillingen kan se store dele af stellet på Koldinghus. Flora Danica-stellet er mere end bare utroligt smukt porcelæn, der afspejler den danske naturs planter i formatet 1:1-størrelse. Det er også et stel, som er knyttet til mange myter og historier.

Læs om udstillingen