Vinterferie for børn

Dette event er overstået. Siden vil blive opdateret, når vi nærmer os vinterferien 2023.

 

Herunder kan du læse, hvad der skete i vinterferien 2022

Vi fejrer Kronprinsessens fødselsdag i vinterferien på Koldinghus. Fra lørdag 12. til lørdag 19. februar kl. 10-16 kan børn deltage i sjove og lærerige vinterferieaktiviteter med bl.a. en teaterforestilling for børn, en papirblomst-workshop og mulighed for at skrive i en gratulationsbog, som senere overrækkes Kronprinsessen.

Omdrejningspunktet for vinterferieaktiviteter på Koldinghus er Kronprinsessens 50-års fødselsdag 5. februar og den nyåbnede udstilling Mary & Kronprinsesserne.

Teaterforestilling: ”Den lille pige og Kronprinsesserne”

Teater Figuletta har i samarbejde med museets dramaturg, Christina Lindbæk, skabt teaterforestillingen ”Den lille pige og Kronprinsesserne” for museets yngste gæster i vinterferien på Koldinghus. Forestillingen er en finurlig historie om en pige, der drømmer sig til et liv som prinsesse. Pludselig får hun besøg af tidligere tiders prinsesser, der giver hende gode råd med på vejen.

Forestillingen vises hver dag kl. 12.00 og kl. 14.30. Varighed ca. 30 minutter.

Teaterforestilling | Vinterferie på Koldinghus

Lav smukke papirblomster og et fødselsdagskort til ære for Kronprinsessen

I ‘Den kongelige Workshop’ kan museets gæster lære at skabe smukke papirblomster samt lave et fødselsdagskort til Kronprinsessen. Tag et billede af jer selv med jeres kreationer ved vores fotostation. Billedet bliver sendt til din telefon og kan efterfølgende downloades til mobilen. Del billedet på Instagram med #tillykkemary50 som en særlig blomsterhilsen til Kronprinsessen.

Du kan også købe materialer til 49 kr. til en papirblomst og få hjælp til at lave blomsten i workshoppen.

Vinterferie på Koldinghus | Lav smukke papirblomster

Lav din egen verdensmålsmagnet

Besøg workshoppen ’Mig og Verdensmålene’, hvor fokus vil være på nogle af de emner, der står Kronprisessen nærmest; lige rettigheder for alle og en verden uden vold.
Børnene kan komme med egne visioner for 2030 og efterfølgende lave deres egen verdensmålsmagnet til køleskabet derhjemme.

Skriv en fødselsdagshilsen til Kronprinsessen

I anledning af Kronprinsessens fødselsdag 5. februar har alle besøgende på Koldinghus mulighed for skrive en personlig hilsen til Kronprinsessen i en gratulationsbog, der er lavet til anledningen.

Praktisk:

Hvornår: 12.-19. februar kl. 10.00-16.00 (de sidste billetter bliver solgt kl. 14.00)
Entré for voksne: Almindelig entré til museet 125 kr. | Gratis for årskortholdere og medlemmer af Erhvervsklubben.
Varighed: ca. 2 timer.
Mad & drikke: Alle dage serverer Madkælderen fødselsdagsmuffins, suppe, pølser, kaffe, øl og sodavand i Frederik 4.s sal, med indgang direkte fra slotsgården.
Entré for børn: 50 kr. Det kræver tillægsbillet for børn at deltage. Købes som tilvalg i museets online billetsalg eller ved ankomst til museet.
Workshops og børneteater egner sig for alle over tre år.

Det kan du også opleve:

  • Besøg Det Historiske Værksted, hvor alle gæster kan følge med i processen med at fremstille dragter til museets skuespillere, når der tages mål og tegnes mønstre med udgangspunkt i kjoler fra Kronprinsesse Lovisa og Kronprinsesse Alexandrines tid. Det Historiske Værksted kan besøges alle dage fra klokken 11-16.
  • Prøv de flotte dragter fremstillet af Den Kongelige Systue i Det Kongelige Udklædningsværksted
  • Besøg Kæmpetårnet og nyd udsigten over Kolding by
  • Oplev det flotte lysshow i velkomstrummet, der med moderne, digital lysteknik fortæller slottets historie på murene.
Tilbage til oversigt