Påske på Slottet

Vi opdaterer siden, når vi nærmer os påsken 2022.

Hold påske på slottet, hvor Koldinghus markerer påsken med sjove familieaktiviteter, der knytter sig til højtidens traditioner. Påskeharen er løs på slottet, og børn og voksne skal sammen følge dens fodspor, svare på spørgsmål og løse små opgaver. Undervejs lærer børnene bl.a. hvilket land påsketraditionen kommer fra og hvem der kommer med påskeæggene.

Påskeharejagten på Koldinghus er baseret på myten om påskeharen, der kan spores tilbage til 1600-tallet, hvor den for første gang dukkede op i Heidelberg i Tyskland. Påskeharen blev dog først for alvor populær fra midten af 1800-tallet, da tyske udvandrere tog den med til USA. Her begyndte den efterhånden at komme med søde sager til børnene samt at lægge æg.
Traditionen kommer sig af, at høns før i tiden ikke lagde æg i vinterhalvåret. Påskeægget blev en fejring af, at hønsene i løbet af foråret igen begyndte at lægge æg. De første æg efter vinteren blev malet og pyntet og givet i gave til bl.a. præster.

Igen i år vil kronen på springvandet i Slotsgården være pyntet med blomster, æg og grønt. Det er en gammel tradition, der stammer fra Tyskland som en hyldest til drikkevandet.

Tilbage til oversigt