Jubilæumsrundvisning om Den Store Brand

Vi opdaterer siden her, når vi nærmer os begivenheden igen.

For 216 år siden, natten mellem 29. og 30. marts 1808, udbrød der en altødelæggende brand på Koldinghus, der fik det stolte gamle slot til at styrte i grus. Vi sætter fokus på den dramatiske begivenhed torsdag 28. marts med en særrundvisning.

På rundvisningen Den Store Brand vil du høre den dramatiske beretning om storpolitiske intriger, et sjovt kulturmøde og heltemod, når guide Erik Lysbjerg viser, hvor på slottet begivenhederne fandt sted. Hør bl.a. den spændende beretning om dengang Koldinghus var en brik i Napoleonskrigenes politiske spil om magten i Europa og om de dramatiske begivenheder på Koldinghus, da slottet brændte.

Praktisk info

Hvornår: Ikke offentliggjort
Hvor: Christian 3.s kapel
Guide: Erik Lysbjerg
Pris: Ikke offentliggjort

Arrangementet er udsolgt

Bemærk, da der er begrænset antal pladser, skal alle hente en billet.

Om branden

Den store brand var forårsaget af forsømmelse fra brandvagternes side, til trods for at der var udpeget seks håndværksmestre til at holde vagt.

Branden spredte sig hurtigt, og selvom der blev gjort forsøg på at redde slottet, stod det ikke til at redde. Oberstinde Hviid og hendes familie blev vækket af branden og formåede at redde en del af deres ejendele gennem et pakkammervindue. Desværre blev nogle af ejendelene ødelagt, herunder nogle store kister med værdifulde genstande. Mens en del løsøre blev reddet, blev resten solgt på auktion efter branden. Branden forårsagede også tab af store mængder korn.

Koldinghus blev ikke genopført som kongeslot, men blev i stedet en romantisk ruin, elsket af samtiden for sin æstetik og historie.

Læs mere om branden her

Tilbage til oversigt