Nytårskoncert – Historien om en soldat

Nytårskoncerten 2024 på Koldinghus får et lidt andet tilsnit end det, man normalt forventer af en nytårskoncert med klassiske valse, polkaer og traditionel nytårsmusik.

Aarhus Solist Ensemble fremfører sammen med operasanger og skuespiller Jesper Brun-Jensen Igor Stravinskys mesterværk “L’Histoire du Soldat”. Jesper Brun-Jensen fortæller soldatens historie. Han har i samarbejde med ensemblets medlemmer skabt en unik version af librettoen, hvor de tilpasser historiens karakterer til danske dialekter og stereotyper.

Eventyret fortæller historien om soldaten, der vender hjem fra krigen og bliver snydt af Djævelen. Djævelen foreslår, at soldaten bytter sin violin ud med en magisk bog, med hvilken han kan læse fremtiden. Soldaten accepterer tilbuddet og bruger de næste tre dage, som på magisk vis bliver til tre år, med Djævelen, hvor han lærer ham at spille violin, mens Djævelen lærer ham at fortolke indholdet af bogen.

Værket er oprindeligt skrevet til at blive fortalt af en fortæller ledsaget af en instrumental septet bestående af violin, kontrabas, klarinet, trompet, fagot, basun og slagtøj. Værket blev udtænkt af komponisten selv og af den schweiziske forfatter C.F. Ramuz og er baseret på et russisk folkeeventyr.

Praktisk information

Hvornår: Lørdag 27. januar kl. 19.00-20.00. (Dørene åbner ½ time før koncertstart)
Hvor: I Kirkesalen
Billetpris: 175 kr. for alm. gæster | 150 kr. for årskortholdere

Køb billet her

Om Århus Solist Ensemble

Aarhus Solist Ensemble er et musikerkollektiv bestående af debuterede og studerende fra Solistklassen fra Det Jyske Musikkonservatorium, musikere fra Aarhus Symfoniorkester og andre dygtige musikere fra Aarhus-området. Ensemblet stræber efter at bidrage til det jyske kulturmiljø med kammermusik på højeste plan samt at støtte det enorme musiske talent i området, blandt andet gennem tværfaglige projekter med uddannelsesinstitutioner og andre kunstformer.

Medvirkende:
Fortæller: Jesper Brun-Jensen
Dirigent: Gert Skovlod Hattesen
Violin: Nicolas Sublet
Kontrabas: Sam Beck-Johnson
Klarinet: Patricia Martin Gonzalez
Fagot: Maksim Kapinskii
Kornet: Sarah Owens
Basun: Fabrice Godin
Slagtøj: Marius Paschke

Tilbage til oversigt