Lad fortiden tale og nutiden leve: En særrundvisning om, hvad man gør ved en ruin

Kig ind bag slottets facader og kom med en tur på loftet, hvor arkitekturen vidner om historien

På Koldinghus har historien fortalt sin egen historie gennem 750 år, og i dag står slottet som et levende monument over fortidens ruiner og nutidens visioner. For hvad gør man egentlig ved en ruin? Fjerner den og bygger nyt, lader den stå til forfald, genopbygger det forgangne eller restaurerer til nyt?

For arkitekterne bag restaureringen af Koldinghus, Inger & Johannes Exner, var filosofien klar: “Lad fortiden tale og nutiden leve.” Det er denne tilgang, der har formet Koldinghus til det, vi ser i dag – en historisk og arkitektonisk fortælling, der binder fortid og nutid sammen på en unik måde.

På denne særrundvisning tager arkitekt Hanne Mette Pedersen dig med bag facaden og fortæller om Exner-parrets tanker, visioner og resultater. Du vil opleve, hvordan fortidens arv blander sig med nutidens innovation, og hvordan hver sten og bjælke fortæller sin egen historie.

Men vi stopper ikke ved det synlige. Som en helt særlig oplevelse får du mulighed for at udforske loftet og beundre den ekstraordinære tagkonstruktion, der bærer det imponerende tag på Koldinghus.

Så sæt kursen mod Koldinghus og tag med på en rejse gennem tid og arkitektur.

Rundvisningen varer cirka 1,5 time og inkluderer en tur op ad mange trapper – men udsigten er det hele værd.

Praktisk info:

Hvornår: 15. juni kl. 10.30-12.00
Hvor: Vi mødes i receptionen
Bemærk: Rundvisningen er ikke egnet dårligt gående
Pris: 30 kr. + entré til museet | gratis for årskortholder

Køb billet her

Tilbage til oversigt