Cellokoncert med Bachs cellosuiter

Kom til cellokoncert i den smukke Kirkesal på Koldinghus med cellisten Anker Sigfusson, der spiller J.S. Bachs 6 Cellosuiter.

J.S. Bach komponerede seks suiter for solo-cello i begyndelsen af 1700-tallet. Det er enestående musik som kombinerer melodi og harmoni i ét instrument, som kun geniet Bach kunne gøre det. En suite består af en række dansesatser af forskellig karakter begyndende med et Prélude og sluttende med en Gigue.

Om Anker Sigfusson

Anker Sigfusson | cellokoncert | Koldinghus

Cellisten Anker Sigfusson begyndte som 8-årig at spille klaver og som 16-årig cello. Som 18 årig kom han ind på Det Jyske Musikkonservatorium med cello som hovedfag og klaver som bifag. Cellolærerene var bl.a. professor Asger Lund Christiansen og professor Harro Ruisenaars. I 1990 afsluttede han med Diplomeksamen, hvorefter han blev fastansat i Ålborg Symfoniorkester. Fra 1992 til 1996 spillede han i Sønderjyllands Symfoniorkester. Anker Sigfusson har siden 1998 ofte optrådt som kammermusiker og solist i danske kirker.

Fra 2015 valgte Anker Sigfusson udelukkende at hellige sig Bachs 6 Cellosuiter, og han har siden optrådt utallige gange i danske kirker, skoler, museer, musikforeninger m.m.
med Bachs Cellosuiter.

Læs mere om Anker Sigfusson lige her

Praktisk info

Hvornår: Torsdag 6. juli kl. 15.00-16.00
Hvor: Kirkesalen på Koldinghus. Dørene åbnes en halv time før koncertstart.
Billetpris: 150 kr. | 100 kr. for årskortholdere med koden cello2023 (husk at du skal kunne fremvise årskort ved indgangen). Billetprisen er inkl. entré til museet.

Køb billet her

Tilbage til oversigt