Cellokoncert med Anker Sigfusson

Kirkesalen på Koldinghus, 16. september kl. 15.00

Johan Sebastian Bach komponerede i 1700-tallet 6 suiter for solo-cello. Suiterne er enestående musik som kombinerer melodi og harmoni i ét instrument, som kun geniet Bach kunne gøre det. En suite består af en række dansesatser af forskellig karakter begyndende med et Prélude og sluttende med en Gigue.

Til koncerten vil cellist Anker Sigfusson spille Cellosuite nr. 2 i d-mol og nr. 5 i c-mol. samt J.S Bachs Cellosuite: Suite nr.1 i G-Dur, Suite nr.3 i C-Dur: Suite nr.1 i G-Dur har flg. satser: Prélude, Allemande, Courante, Sarabande Menuet I og II, Gigue.

Om Anker Sigfusson

Cellisten Anker Sigfusson begyndte som 8 årig at spille klaver og som 16 årig cello. Som 18 årig kom han ind på Det Jyske Musikkonservatorium med cello som hovedfag og klaver som bifag. Cellolærerene var bl.a prof. Asger Lund Christiansen og prof. Harro Ruisenaars. I 1990 afsluttede han med Diplomeksamen.

I 1991 blev Anker fastansat i Ålborg Symfoniorkester og fra 1992 til 1996 i Sønderjyllands Symfoniorkester. Anker Sigfusson har siden 1998 ofte optrådt som kammermusiker og solist i danske kirker.

Fra 2015 har Anker Sigfusson specialiseret sig udelukkende i Bachs cellosuiter.

Billetter

Pris: 150 kr.
Køb billet her

Tilbage til oversigt