Store Bededagsvandring

Dette arrangement er overstået. Vi opdateret siden løbende. Indtil da kan du herunder læse om Store Bededagsvandringen i 2024.

Vandring på volden og besøg ved falkekassen

På trods af at Store Bededag er afskaffet som helligdag og fridag, vil vi gerne traditionen tro torsdag 25. april, aftenen før Store Bededag, invitere med på en guidet vandretur rundt på voldene omkring byens gamle kongeslot. På vandringen kan du høre vores guide Hanne Mette Pedersen fortælle om fejringen af Store Bededag, samt baggrunden for at den enevældige konge Christian 5. indførte Store Bededag i Danmark i 1686.

Murene på Koldinghus fortæller mere end 750 års historie. Vi kigger på murene inde fra gården og på de ydre facader. Undervejs kommer vi til at høre om Christian 3. og Dronning Dorothea, Christian 4., Frederik 4. og ikke mindst arkitekterne Johannes og Inger Exner.

Derudover vil vores fuglekyndige ansatte Finn Larsen fortælle om tårnfalkene, der holder til i falkekassen på nordsiden af slottet. Falkekassen blev opsat i 2019 i samarbejde med Skovtrolden Naturgruppe, hvorefter der flyttede et falkepar ind i kassen – og igen i år er det samme trofaste falkepar vendt tilbage.
Der vil blive serveret kaffe og saftevand til arrangementet.

Praktisk info

Hvornår: Ikke offentliggjort
Hvor: Slotsgården og voldene omkring Koldinghus
Pris: Ikke offentliggjort
Turen er ikke velegnet til gangbesværede, og vi anbefaler fornuftigt fodtøj.

Program

Kl. 16.45-17.00 Gæster ankommer til Slotsgården. Vi serverer en kop varm kaffe og saft til børnene.
KL. 17.00-18.00 Vandring omkring Koldinghus m. guide Hanne Mette Petersen
Kl. 17.30 Ved nordsidens Kæmpetårn fortæller falkekyndig Finn Larsen om falkene

Tårnfalke | Koldinghus

Tilbage til oversigt