Foredrag: Treårskrigen og Slaget ved Kolding

Vær med, når vi åbner dørene for journalist og forfatter Ib Søbys spændende foredrag om Treårskrigen og i den forbindelse et af danmarkshistoriens mest gruopvækkende og barske slag, som fandt sted i det centrale Kolding 23. april 1849. Her måtte den danske hær efter mange timers bykamp fra hus til hus, dør til dør, trække sig tilbage og overlade byen til de slesvig-holstenske oprører, der kæmpede for at løsrive Hertugdømmerne fra Kongeriget Danmark.

Foredraget kan opleves i Christian 3.s Kapel 23. april og dermed på 175-årsdagen for det historiske slag. Ib Søby fortæller om de dramatiske måneder, hvor Frederik 7. lagde sidste hånd på landets nye grundlov samt om baggrunden for Treårskrigen – var det en borgerkrig, der splittede familier og samfund? Og hvad var egentlig General Ryes geniale plan, som endte med det overraskende og sejrrige udfald i Fredericia 6. juli 1849?

Foredraget varer 90 minutter med en eventuel pause, og der vil være tid til at stille spørgsmål undervejs.

Praktisk information

Hvornår: 23. april, kl. 16.00-17.30
Hvor: Christian 3.s kapel
Pris: 100 kr. | 50. kr. for årskortholdere

Køb billet her

Om Ib Søby

Journalist og forfatter Ib Søby er en veloplagt fortæller og kendes af mange bl.a. for sit tidligere virke som tv-kommentator for VM-serien i speedway. I kraft af sin store historiske interesse udgav han i 2013 den anmelderroste roman ”6. juli”, og i 2021 udgav han ligeledes “Floridas Danske Pioner”, der handler om danskeres udvandring til USA især i perioden efter nederlaget ved Dybbøl i 1864.

Foto øverst: Otto Baches maleri af husangrebet på de tyske skanser ved Fynsvej, 23. april 1849. Maleriet er skænket til Kolding by af brygger Carl Jacobsen i 1899. Kolding Stadsarkiv.

 

Tilbage til oversigt