Broderist Talk

Badass Broderi Talk – slut med broderede egern med seler og ja tak til bandeord!

Trine Runge Jessen besøger Koldinghus på “Håndarbejdets Dag”, hvor hun underholder om den skøre vej, hun har taget for i dag at være blevet kendt som Broderisten og hende med de broderede bandeord.

Der var ikke mange, der havde set at lige netop broderiet kunne trækkes ud af skammekroges og kastes op på knagen med de helt rå læderjakker. Men ikke desto mindre er det, hvad der er sket og en bragende broderi-bølge, har stormet ind over landet og har slet ikke lagt sig endnu.

Hør bl.a. om #håndarbejdepåpromiller og det at #syskævtsammen.

Praktisk info

Hvornår: Søndag 7. november kl. 13.00 & 15.00
Varighed: 30 minutter
Hvor: I broderiworkshoppen i Ruinsalen på Koldinghus
Pris: Det er gratis at deltage, når man har betalt entré til museet
Pladser: Det er 50 ledige pladser, som foregår efter “først-til-mølle”-princippet

Ny bog

Det vil være mulighed for at købe Broderistens nye bog “Broderistens Badass Broderier” og få den signeret.

Broderistens Badass Broderier

Om Broderist Trine Runge Jessen

“Min kærlighed til korsstingsbroderi begyndte, da jeg var 10 år og på et skolekursus blev sat til at brodere servietringe (!!). Produktet var åndssvagt, men det der med at være sammen med andre om at sy var fantastisk.

Barndommen bød også på ægte 70’er tekstilprojekter med bl.a. stoftryk og batik, så vejen var banet for at tilbringe fem år af mine 20’ere på Designskolen i Kolding med tekstiler som speciale. Herefter fulgte 15 fabelagtige år i mit og Helene Jensens firma Sen-Sen, hvor vi lavede boligtekstiler som ingen andre.

Nu har jeg igen for alvor kastet mig over nål og tråd, og når jeg broderer, oplever jeg en nærmest meditativ ro.

Jeg broderer af princip kun motiver, der er sjove, mærkelige eller anderledes, og jeg vil hellere have fingrene klippet af end at brodere sommerfugle og nisser. Der er noget fabelagtigt kontrastfyldt i at kombinere den traditionelle mønsterverden med noget helt skævt, og derfor har jeg bl.a. en perlerække af broderede madbilleder som den klassiske Jakabov, medisterpølser og andet obskurt dåsemad.”

Læs mere på hendes hjemmeside Broderist.dk.

Tilbage til oversigt