Oplev håndværket bag Flora Danica

Se med når to dygtige Flora Danica-håndværkere demonstrerer deres arbejde med Flora Danica-porcelænet.

Over 220 år efter det originale Flora Danica-stel blev taget i brug, produceres stellet fortsat hos Royal Copenhagen, hvor en lille men dygtig gruppe af porcelænshåndværkere bringer kulturarven videre. Bag hver enkelt stykke porcelæn er adskillige timers arbejde, når porcelænet formgives og dekoreres efter samme metoder som blev brugt i slutningen af 1700-tallet. Hver enkelt detalje er resultatet af kunsthåndværk, som medarbejderne har brugt år på at mestre til perfektion.

Nu kan du opleve håndværket bag Flora Danica med Flora Danica-maler Marlene Jørgensen og støber og blomstermodellør Gry Fager, når de gæster Koldinghus og fremviser deres arbejde med det kostbare porcelæn. Kom helt tæt på og hør dem fortælle om arbejdet med at bringe både form og motiver til live.

Praktisk info

Hvornår: ikke offentliggjort
Pris: Entré til museet

Mød Marlene

Se med i videoen, hvor Flora Danica-maler Marlene Jørgensen for første gang oplever udstillingen “Flora Danica – Verdens Vildeste Stel”.

Mød Gry

Se med i videoen, hvor Flora Danica-støber og blomstermodelløren Gry Fager fortæller om sin oplevelse med at lære det unikke håndværk, som arbejdet med Flora Danica-stellet kræver. Ved at være en af de få, der mestrer håndværket, er Gry med til at bevare stellet og dets historie – hvilket, ifølge hende selv, er en utrolig vigtig opgave.

Tilbage til oversigt