Broder Flora Danica-inspireret perlekant på æske

På dette eksklusive broderikursus dykker vi ned i nogle af de gennemgående detaljer fra Flora Danica-stellet. Perlekanten og den gyldne tungekant er her omsat til broderi på låget af en lille æske, sammen med guldprikkerne og et lille broderet blad som håndtag til at åbne låget med.

Man behøver ikke at have den store doktorgrad i broderi for at være med på dette kursus, men det hjælper at have prøvet at brodere før. Stingene, vi kommer omkring på dette kursus, er tungesting, fladsyning kontursting, spiralknuder, Mille Fleur, franskeknuder og en enkelt picot, og underviser Rikke Lyng Christensen, der driver det kreative firma Moonfeather, vil guide igennem alle teknikker.

Broderikurset afholdes eksklusivt på Koldinghus i anledning af udstillingen med Flora Danica. Vi glæder os til at se dig!

Praktisk information

Hvornår: Lørdag 7. september kl. 10.00-14.00
Pris: 615 kr. | 485 kr. for årskortholdere
Pris for kurset er inkl. Entre til museet, materialer og kaffe/te + sødt

Køb billet her

Bemærk! Kurset afholdes igen søndag 6. oktober.

Har du spørgsmål vedrørende kurset?
Kontakt Claudia Bøje Hansen hverdage mellem kl. 9.00 og 16.00 på tlf.: 29747736

Detaljebillede af et låg fra en Flora Danica-steldel. Fotograf: Iben Kaufmann

Den lille æske med broderet låg, som skal skabes ved kurset.

Om Rikke Lyng Christensen

Rikke driver firmaet Moonfeather i Randers, hvor hun designer og producerer broderikits med frie sting, der bliver solgt i hele verden. Derudover laver hun tekstil kunst til udstillinger og holder broderikurser rundt om i Danmark.

Hun ser det som sin mission at smitte så mange som muligt med begejstringen for, hvad hun selv kalder ”hånd-til-hjerte-terapi”: ”Hvis godt håndværk skal leve videre, skal det læres, nytænkes og bruges”.

Rikke har flere gange afholdt broderiworkshops på Koldinghus.

Tilbage til oversigt