Koncert med SMUK

Vi opdaterer siden, når en ny SMUK-koncert nærmer sig. Herunder kan du læse programmet fra sidste koncert:

 

Når SMUK og Koldinghus byder indenfor til koncert, glæder vi os til at kunne præsentere publikum for klassisk musik fra allerøverste hylde.

Koncerten vil være med den prisbelønnede svenske dirigent Andreas Hanson, der bl.a. har dirigeret Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm og Sveriges Radio Symfoniorkester og er en af Skandinaviens mest veletablerede dirigenter.

Derudover vil solotrompetist Jeppe Lindberg, der til daglig spiller i Det Kongelige Kapel være gæstesolist til koncerten.

Programmet byder på klassikere af bl.a. Holst, Strauss og Fauré. Som hovedværk vil Jeppe Lindberg spille Ib Glindemanns Trompetkoncert og derudover krydre koncerten med toner af Haydn og Bernstein.

Koncerten er den fjerde som SMUK spiller i Kirkesalen på Koldinghus og bestemt ikke den sidste. Fremover vil SMUK være at finde på Koldinghus mindst 1 gang om året.

Praktisk info

Hvornår: Ikke offentliggjort
Hvor: Kirkesalen
Pris: Ikke offentliggjort

Dirigent Andreas Hanson

Den svenske dirigent Andreas Hanson er en af Skandinaviens mest veletablerede dirigenter. Hans umiddelbare musikalitet og dybe professionalisme gør ham til en højt skattet dirigent af både musikere og publikum.

Andreas er blevet en hyppig gæst i Danmark, hvor han ofte optræder med Odense Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester. I 23/24 stod han i spidsen for en krævende produktion på Göteborg Opera af komponisten Paula af Malmborg Ward MYTOMANIA.

Han har dirigeret alle de store svenske orkestre, bl.a. Kungliga Filharmoniska Orkestern i Stockholm, Sveriges Radio Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester samt dirigeret opera og ballet på blandt andet Kungliga Operan i Stockholm, det Kongelige Teater i København og Göteborgs Opera. Ud over sin store dirigentvirksomhed i Skandinavien har han også gæstedirigeret i Rusland, Storbritannien, Polen og Litauen. I 2000 debuterede han i London ved en Proms-koncert.

Han har studeret direktion ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og fortsatte senere sine studier for Sir Andrew Davis i London og Carlo Maria Giulini i Milano. Sideløbende med sit virke som orkesterdirigent er han også en højt skattet kordirigent og har bl.a. dirigeret Radiokören i Stockholm.

Andreas har modtaget Kungliga Musikaliska Akademiens store udlandslegat to gange og Crusell-legatet for unge dirigenter.

Andreas Hanson | SMUK koncert på Koldinghus

Slesvigske Musikkorps

Slesvigske Musikkorps, SMUK, er et af Forsvarets tre fuldtidsprofessionelle musikkorps og består af 16 musikere, henholdsvis messingblæsere og slagtøjsspillere.

Musikkorpset repræsenterer Forsvaret ved en lang række arrangementer og koncerter både herhjemme og i udlandet. Som Forsvarets Musikalske Ambassadør deltager orkesteret årligt ved mere end 130 militære og civile arrangementer, herunder offentlige koncerter, militære parader og nationale mærkedage.

Slesvigske Musikkorps er kendt for sin store kunstneriske bredde og musikalske dybde. Alsidigheden og korpsets mange finesser bliver understreget af den perlerække af solister og dirigenter, korpset arbejder sammen med. I december 2015 gennemførte SMUK en koncertturné til Washington og Chicago, hvor de i Washington optrådte sammen med US Marine Band – i daglig tale “The President’s Own”.

Musikkorpset har dagligt til huse i Slesvigske Musikhus i Haderslev.

Arrangementet er arrangeret i samarbejde med Foreningen SMUK Koncertfond.

Program

16.00-16.45 Koncert
16.45-17.05 Pause
17.05-18.00 Koncert

Tilbage til oversigt