Rosenborgs dronninger

Rosenborgs Dronninger er en rundvisning der sætter fokus på de danske dronninger.

Rundvisningen sætter fokus på de danske dronninger, der havde tilknytning til Rosenborg Slot, da det var kongelig bolig i 1600- og 1700-tallet. Hvem var de danske dronninger? Hvordan udlevede de deres rolle? Og hvordan har de sat deres præg på Rosenborg. Det og meget mere besvares i denne rundvisning, der giver de danske dronninger den plads de fortjener.

Hør bl.a. om dronning Sophie, der efter sin mand, Frederik 2.s død udviste stort initiativ og udviklede sig til en dygtig administrator. På turen vil vi også skifte bekendtskab med den farverige og festglade dronning Sophie Amalie, der som hån for sin utroskab modtog en helt særlig ring af sin mand, Frederik 3. Hør ligeledes historie om Anna Sophie, der blev omdrejningspunktet i et kongeligt familiedrama, der medførte at Danmark fik en ny dronningekrone og en ny dronningetrone. Rundvisningen går i fodsporet på de danske dronninger og inkluderer besøg på slottets stueetage og Riddersalen.

Rundvisningen slutter i Skatkammeret, hvor I bl.a. vil opleve kronjuvelerne og høre om deres tilblivelse, historie og nutidig brug.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Book Rosenborgs dronninger.

Rundvisningen bookes gennem vores bookingafdeling, eller vha. formularen her.
E-mail: booking@kosa.dk

Tlf.: 3318 6055.
Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00.

Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen.

Bemærk venligst:

  • På en rundvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Det er ikke muligt at nå at se hele slottet.
  • Alle rundvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet.
  • Rundvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter. Kontakt venligst bookingafdelingen for mere information herom.
  • Vi tilbyder også rundvisninger på engelsk.

Afbestilling

I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.