Planlæg dit besøg

På denne side kan du se åbningstider, entrépriser, særlige adgangsforhold og andre praktiske informationer til dit besøg på Rosenborg.

Vær opmærksom på:

Vi holder 1. salen på Rosenborg midlertidig lukket. Du kan stadig opleve hele stueetagen, Riddersalen med de tre sølvløver og kælderen med Skatkammeret.

 

Dit besøg under Covid-19

Før dit besøg

Coronapas

Museets gæster, fra 15 år og opefter, skal kunne fremvise et coronapas til medarbejderne i indgangen enten ved:

 • en negativ covid-19 test, der er maks 72 timer gammel fra det øjeblik, du blev testet. Dokumentationen for enten en negativ antigentest (også kendt som hurtigtest) eller en negativ PCR-test (podning i halsen), skal indeholde navn, testtidspunkt samt testresultat. I forbindelse med fremvisning af dokumentation for en negativ test, skal gæster fra og med 15 år fremvise ID. Det kan være kørekort, sundhedskort, pas eller andet offentligt udstedt ID. Du finder dit nærmeste testcenter her.
 • en positiv covid-19 test, der er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage gammel inden tidspunktet for dit besøg på museet.
 • første stik i et vaccinationsforløb mod covid-19 – minimum 14 dage siden første stik.
  Læs mere om regler gældende for covid-19 vacciner her

Ved din ankomst skal du fremvise dokumentationen enten på print eller som skærmbillede på din mobil. Børn op til og med 14 år skal ikke fremvise en negativ test. Bemærk, at vi ikke opbevarer nogle af disse oplysninger.

Under dit besøg

For at alle kan være trygge og nyde besøget har vi indført en række tiltag for dig og slottets medarbejdere. Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer på området.

 • Ekstra rengøring og ekstra personale i publikumsområder
 • Synlig information om retningslinjer for blandt andet afstand og håndhygiejne
 • Afstandsmarkeringer ved billetsalg og butik
 • Lyssignal ved trappeopgang så alt bevægelse på trappen er ensrettet
 • Håndsprit ved indgangen og andre udvalgte steder på museet
 • Plexiglas ved billetsalg og butik
 • Begrænset antal besøgende på museet og i de enkelte rum

Retningslinjerne for både ansatte og gæster opdateres løbende i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger. Vi skal passe på hinanden. Derfor opfordrer vi alle til at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer og udsætte dit besøg, hvis du har symptomer på covid-19. Læs mere på coronasmitte.dk

Åbningstider

Tirsdag-søndag kl. 11.00 – 16.00 (Billetsalget standser 30 minutter før lukketid).

I uge 26-31 holder vi åbent hver dag kl. 10-16.

Lukkedage

Hver mandag
23., 24., 25. og 31. december
1. januar

 

Entrépriser

Voksne: 120 kr.
Studerende (med ID) 75 kr.
Gruppepris (min. 10 pers.): 95 kr. pr. pers.
Børn og unge under 18 år: Gratis adgang
Rundvisning: 900 kr.
Rosenborg og Amalienborg fællesbillet (Studerende): 140 kr.
Rosenborg og Amalienborg fællesbillet: 170 kr.

*Ved køb af en fællesbillet får du adgang til både Amalienborgmuseet og Rosenborg

Køb billetten online

Køb billetten online og få den direkte til din telefon eller print den fra din e-mail.
Ved online køb er du sikret adgang på et ønsket tidspunkt, og du behøver ikke starte dit besøg på billetkontoret.

Bemærk venligst, at den sidste billet bliver solgt 20 minutter før lukketid på billetkontoret og ved onlinekøb.

Med et Copenhagen Card er et besøg på Rosenborg og Amalienborg inkluderet i kortet. Grundet begrænset antal billetter, anbefaler vi, at du booker en entrebillet på vores hjemmeside før besøget. Du booker entrebillet ved at vælge enten Copenhagen Card Voksen eller Copenhagen Card Børn. Denne billet er gratis og sikre dig adgang på et bestemt tidspunkt. Book billet her

Parkmuseumsbilletten koster 245 kr. og giver udover Rosenborg adgang til Davids Samling, Arbejdermuseet, Den Hirschsprungske Samling, SMK og Statens Naturhistoriske Museum. Billetten kan købes på billetkontoret eller i vores webshop. Bemærk venligst, at Parkmuseumsbilletten ved køb i webshoppen ikke straks kan bruges, men skal sendes med posten.

Online booking for grupper og skoleklasser

Besøgende grupper og skoleklasser kan booke online eller booke via vores bookingkontor.
Ring venligst mellem kl. 10.00 og 12.00 på 3318 6055 tirsdag til fredag, eller
e-mail: booking@kosa.dk. Din booking er bekræftet, når du modtager en ordrebekræftelse og elektronisk billet via mail.

Book en tur

På Rosenborg tilbyder vi ture rundt på museet for grupper i de faste udstillinger samt i nogle særudstillinger. Vi lægger stor vægt på den mundtlige formidling og det direkte møde med museets gæster. En tur varer ca. 1 time og skal bestilles senest 14 dage før. Deltagerantallet er max. 25 personer pr. tur.
OBS: Der kan være andre regler gældende for deltagerantal under covid-19. Kontakt venligst booking for mere information. Se kontaktinfo nedenfor.

Vi tilbyder  omvisninger på dansk og engelsk.
Pris: 900 kr.
Varighed: ca. 60 min.

Omvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter.

Book en tur: Kontakt bookingen på 3318 6055 eller via booking@kosa.dk. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00. Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen.

Bemærk venligst: På en omvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Alle omvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet.

Afbestilling
I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.

Årskort

Køb et klubkort og få fri entré i et år til Rosenborg slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Med et årskort bliver du medlem af Kongernes Samlings Museumsklub og får dermed adgang til en lang række fordele og tilbud samt invitationer til særarrangementer og rabatter kun for medlemmer.

Læs mere og køb dit klubkort her

Slotsbutikken

Uanset om det er et minde eller den perfekte gave, har vi et stort og varieret udvalg af souvenirs og unikke produkter inspireret af aktuelle udstillinger og samlinger. Udvalget spænder fra bøger, bl.a. vores egen serie om danske konger, smykker, spil, julepynt og klassiske souvenirs som nøgleringe og magneter.

Har du et årskort til Kongernes Samling, får du 10% på hele sortimentet i butikken.

Du kan besøge museumsbutikken uden køb af billet til Rosenborg.

Find vej

Rosenborg Slot ligger i Kongens Have kun 200 meter fra Nørreport Station.
Indgang ved Øster Voldgade 4A.

Rosenborg og Amalienborgmuseet ligger kun 10 minutters gåafstand fra hinanden. Se kortet.

Tog Nørreport

S – tog, Metro, Regionaltog

Buslinjer Nørreport
14, 184, 185, 5C, 6A, 15E, 150S, 350S

Praktisk information

Bagage

På slottet må du af sikkerhedshensyn kun medbringe en meget lille taske (den maksimale størrelse er B15 cm x L23 cm x H15 cm). I garderoben er der taskeskabe. Ved brug af skabene skal du bruge en 20-krone, som returneres ved afhentning. Der er desværre ikke plads til kufferter.  Vær venligst opmærksom på, at bagage skal afhentes inden lukketid, da slotsområdet bliver lukket af.
Klap- og barnevogne må ikke medtages på slottet, men det er muligt at parkere dem ved indgangen. Af sikkerhedsmæssige årsager må lifte ikke medbringes på slottet, og vi anbefaler brugen af bæresele.

Spisning

Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikkevarer på museet. Der er mulighed for at indtage medbragt mad på borde-bænke sættene på den udendørs spiseplads (uden overdækning).

Barnevogne og klapvogne

Der må ikke medbringes barnevogne og klapvogne på slottet.

Husdyr

Kun førerhunde må medtages på museet.

Fotografering

Fotografering er tilladt, dog uden brug af stativer og stænger.

Når du færdes på slottet

På grund af Rosenborgsamlingens mange skrøbelige og fritstående genstande beder vi vores gæster om at følge nogle enkelte forholdsregler.

Museets genstande må ikke berøres. Det er vigtigt, at du under besøget følger personalets anvisninger og henstillinger.

Vand i klar plastflaske må du gerne medbringe og indtage på museet. Anden medbragt mad eller drikkevarer er du velkommen til at nyde på vores udendørs borde og bænke.

Undgå mobilsamtaler på museet, da det kan forstyrre de andre gæsters oplevelse. Du må imidlertid gerne anvende mobiltelefonen til brug af vores online katalog eller til fotografering.

Mindre børn skal være i følgeskab med en voksen på museet. Helt små børn må bæres i bæresele på maven.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vagtstuen på telefon: 33 18 60 52.

Hjerteligt velkommen i Kongernes Samling.

 

 

Mobilguide

Vi gør opmærksom på, at der er begrænset med skriftlig formidling tilknyttet museets individuelle genstande. Alle genstande er nummereret, så der er mulighed for at læse mere om hver enkel genstand på vores hjemmeside. Du kan logge på Rosenborgs gratis wifi.

Særlige adgangsforhold

Under Coronakrisen:

For nu er det desværre ikke muligt at besøge slottet i kørestol. Dette skyldes ændrede besøgsforhold som følge af Coronakrisen. Under normale omstændigheder gælder retningslinjerne, der fremgår nedenfor, men indtil vi igen kan åbne for fuldt blus, må vi desværre tage denne forholdsregel. Vi glæder os til igen at byde alle velkommen, når situationen tillader det.

Under normale forhold:

Desværre er slottet ikke bygget til kørestole, men det er muligt at besøge stueetagen og kælderen med hjælp.
Der er trapper til begge niveauer, og det kræver derfor, at der er hjælpere i selskabet, der kan løfte kørestolsbrugeren op og ned ad trapperne. Fra udstillingerne i kælderen er der yderligere trapper ned til Skatkammeret. Der er gratis adgang for en nødvendig ledsager.

Indgangen til slottet måler 96 cm. i bredden, og nedgangen til kælderen 130 cm. Vær venligst opmærksom på disse mål, hvis du ønsker at besøge slottet med kørestol og hjælper.

Fører- og servicehunde må gerne medbringes, men de skal holdes i snor.
Klap- og barnevogne må ikke medtages på slottet, men det er muligt at parkere dem ved indgangen. Af sikkerhedsmæssige årsager må lifte ikke medbringes på slottet, og vi anbefaler brugen af bæresele.