Forskning

Kongernes Samling har fire hovedformål;
indsamling, bevaring, forskning og formidling.

Formålet med indsamlingen og bevaringen er, at vigtige danske kulturværdier bliver sikret for fremtiden af hensyn til både offentligheden og forskerne.
Det er først og fremmest museets konservatorer, som står for bevaringen. De arbejder med konservering af Samlingens genstande i henhold til en vedtaget bevaringsplan og klargør desuden genstande i tilfælde af udlån til andre museer i ind- og udland. I særlige tilfælde kan Samlingens konserverings-ekspertise desuden stilles til rådighed for andre museer.

Forskningsarbejdet varetages primært af Samlingens museumsinspektører og konservatorer. En stor del af forskningsresultaterne publiceres i fagtidsskrifter, bøger m.v.
En nok så væsentlig del af forskningen, f.eks. konservatorernes materialestudier og metodeudvikling og de mange enkeltundersøgelser, der knytter sig til udførelsen af det øvrige museumsarbejde, kommer imidlertid ikke umiddelbart til udtryk i publikationsform, men den er ikke desto mindre af vital betydning for den professionelle museumsdrift og det stadigt voksende faglige samarbejde med kolleger i ind- og udland. Dette samarbejde indebærer også, at Rosenborg hyppigt tager imod og betjener udenlandske forskere og studerende.

Forskningen formidles endvidere i udstillingerne, ikke mindst i de jævnlige særudstillinger, hvor særlige temaer bliver behandlet.
Samlingens formidlingsvirksomhed omfatter såvel udstillingsarbejde som trykte og digitale publikationer. Formidlingen retter sig naturligvis først og fremmest mod det almindelige publikum, herunder de mange besøgende skoleklasser, men også forskningsverdenen er en vigtig målgruppe.

Relationer

Rundvisninger på Rosenborg

Offentlige rundvisninger: Vi tilbyder jævnligt offentlige rundvisninger på Rosenborg Slot, med skiftende temaer. Se alle offentlige rundvisninger i vores kalender her. Rundvisninger for private grupper: Vi tilbyder private rundvisninger for grupper på museet. Rundvisningerne tager udgangspunkt i museets faste udstillinger og monarkiets historie. I menuen til venstre kan I læse mere om vores tilbud af forskellige rundvisninger. Rundvisningerne varer ca. 60 min. Deltagerantal: Max. 25 personer pr. rundvisning. Pris: 995 kr. + entré. Sprog: Rundvisninger tilbydes på dansk og engelsk. Egne tolke kan evt. medbringes. Er I på udkig efter undervisning for børnehaver, skoleklasser eller ungdomsuddannelser, se vores undervisningstilbud her. Book en rundvisning: Rundvisninger for private grupper bookes gennem vores bookingafdeling eller vha. formularen længere nede på siden. E-mail: booking@kosa.dk Tlf.: 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00. Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen. Bemærk venligst: På en rundvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Det er ikke muligt at nå at se hele slottet. Alle rundvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet. Rundvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter. Kontakt venligst bookingafdelingen for mere information herom. Vi tilbyder også rundvisninger på engelsk. Afbestilling I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet. Forbered dit besøg …og tag en tur rundt på Rosenborg hjemmefra i denne virtuelle guide.