Magtens Ansigt

Magtens Ansigt er en rundvisning der tager udgangspunkt i Rosenborg Slots enestående samling af portrætter og malerier, der belyser monarkiets historie i 1600- og 1700-tallet.

Kom med på en rundvisning, der går tæt på den kongelige portræt og undersøger hvordan maleriet har været medie til at udtrykke magt og indflydelse.

Rundvisningen inkluderer et besøg slottets tre etager, der rummer en smuk samling af portrætter og malerier af medlemmer af den kongelige familie. Rundvisningen begynder med en Christian 4. og ser nærmere på hvordan en renæssancefyrste lod sig portrættere. På turen vil vi også stifte bekendtskab med dronning Sophie Amalie, der lod sig selv male som den græske gudinde Hera. Hør ligeledes fortællingen om den psykisk ustabile konge, Christian 7. der dette på trods er malet i alt sin kongepragt.

Obs. Rundvisningen slutter i den smukke Riddersal, der emmer af enevældens magtudfoldelse. Efter rundvisningen er det muligt at besøge skatkammeret på egen hånd.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Book Magtens Ansigt

Rundvisningen bookes gennem vores bookingafdeling, eller vha. formularen her.
E-mail: booking@kosa.dk

Tlf.: 3318 6055.
Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00.

Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen.

Bemærk venligst:

  • På en rundvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Det er ikke muligt at nå at se hele slottet.
  • Alle rundvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet.
  • Rundvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter. Kontakt venligst bookingafdelingen for mere information herom.
  • Vi tilbyder også rundvisninger på engelsk.

Afbestilling

I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.