For gæster med særlige behov: det bedste af Rosenborg

Danmarkshistorien er alles historie. Derfor tilbyder Kongernes Samling denne rundvisning for gæster med særlige behov.

Rundvisningen tilrettelægges efter gæsternes eget tempo, og der tales klart, tydeligt og beskrivende. Undervejs får gæsterne mulighed for at føle og lugte til forskellige genstande, der er særligt udvalgt til at illustrere det levede liv på Rosenborg. Genstandene og fortællingerne vækker historien til live, gør den nærværende og lader os komme helt tæt på det levede liv på Rosenborg Slot.

Rundvisningens emnefelt er Rosenborg Slots 450 år lange historie og sætter fokus på de helt særlige genstande, rum og fortællinger, der indkapsler slottets historie. Oplev bl.a. Christian 4.s private gemakker med de hemmelige lydkanaler, hvorfra han kunne imponere sine gæster med sød musik og fremstå som en mægtig renæssancekonge. Få ligeledes historien bag Christian 4.s blodplettede tøj, og hør om Frederik 3.s tronbestigelse og senere indførelse af Enevælden.

Turen inkluderer ligeledes et besøg i den smukke Riddersal, hvor Christian 5.s serie af 12 vægtæpper vidner om hans brændende ønske om at generobre titlen som Nordens hersker.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Book en rundvisning for gæster med særlige behov

Rundvisningen bookes gennem vores bookingafdeling:
E-mail: booking@kosa.dk

Tlf.: 3318 6055.
Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00.

Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen.

Ved booking af dette forløb, beder vi jer oplyse hvilke behov I har, som vi kan imødekomme. Kongernes Samling kan desværre ikke tilbyde syns-, døve- eller tegnsprogstolke.

Bemærk venligst:

  • På en rundvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Det er ikke muligt at nå at se hele slottet.
  • Alle rundvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet.
  • Rundvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter. Kontakt venligst bookingafdelingen for mere information herom.
  • Vi tilbyder også rundvisninger på engelsk.

Afbestilling

I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.