Kongelig Kærlighed

Kongelig Kærlighed er en rundvisning der sætter fokus på de kongelige kærlighedsrelationer.

Kom med på en rundvisning med fokus på de kongelige personligheder, kønsroller og erotik ved hoffet. Kærlighed er tit en kompliceret størrelse og tilsat politik, store aldersforskelle, lidt enevældig magt og hoffets mange fristelser, har de kongelige kærlighedsliv været alt andet end kedeligt.

På rundvisningen følger vi de pikante spor og fortællinger rundt på slottet. Fra den dameglade Christian 4. til den farverige og festglade Sophie Amalie, der som hån for sin utroskab modtog en særlig ring af sin mand, Frederik 3. Hør historien om Frederik 4. der hele to gange gjorde sig til bigamist, på trods af, at det for andre end den enevældige konge kunne give dødsstraf. Se ligeledes dele af kongens erotiske samling, der i dag hænger i Glaskabinettet. Turen inkluderer også fortællingen om Danmarkshistoriens måske mest kendte kongelige kærlighedsdrama med Caroline Mathilde, J. F. Struensee og Christian 7. i hovedrollerne.

Rundvisningen inkluderer et besøg på slottets 3 etager og slutter i Kælderen, hvor I får lejlighed til at se Sophie Amalies ring, og Skatkammeret, hvor de danske kronjuveler stråler om kap med de kronerne og de kongelige regalier.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Book Kongelig Kærlighed.

Rundvisningen bookes gennem vores bookingafdeling, eller vha. formularen her.
E-mail: booking@kosa.dk

Tlf.: 3318 6055.
Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00.

Vær opmærksom på at få bekræftet aftalen.

Bemærk venligst:

  • På en rundvisning oplever du et udvalg af museets samlinger. Det er ikke muligt at nå at se hele slottet.
  • Alle rundvisninger ender i Skatkammeret ved kronjuvelerne. Efterfølgende er det ikke muligt at få adgang til Rosenborg igen på samme billet.
  • Rundvisninger uden for museets normale åbningstid kan arrangeres mod ekstra betaling for vagtudgifter. Kontakt venligst bookingafdelingen for mere information herom.
  • Vi tilbyder også rundvisninger på engelsk.

Afbestilling

I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.