Bernt van der Eichen

Tapetvæveren Berent van der Eichen var aktiv i Danmark i slutningen af 1600-årene. Han var formentlig født i de Spanske Nederlande (nuv. Belgien). I midten af 1680’erne fik han af Christian 5. til opgave at udføre 12 vævede tapeter, som skulle vise de danske sejre i Skånske Krig.

Tapeterne fremstiller både kampe til lands og til vands. Næsten halvdelen har portrætter af Christian 5., og alle er udstyret med borter med krigstrofæer, samt rigsvåbenet omgivet af Elefant- og Dannebrogordenen. Forbilledet for de landmilitære tapeter er serien L´Histoire du Roi, udført for Louis 14.; de maritime har som forbillede en serie på seks tapeter på Hampton Court, der viser Slaget ved Solebay.

Van der Eichen fik værksted i København i 1684 for at udføre serien. Tapeterne var færdige i 1692, men værkstedet fortsatte med vævning af nye tapeter og reparation af gamle. Van der Eichen fik i 1698 pas med tilladelse til at tage nogle af sine egne tapeter med til udlandet. Han rejste efter alt at dømme i 1700.