Beletage

Appartementsalen

I dette rum kan du opleve en del af særudstillingen “Frederik 10. – Konge af i morgen” frem til og med 8. september 2024. Lokalet kan derfor ikke ses, som det er beskrevet her på siden, før efterår/vinter 2024.

I Appartementsalen kan du opleve Det Gyldne Tableau, en borddekoration med forgyldte bronzekopier af en række værker af den store danske billedhugger Bertel Thorvaldsen. I salen er der også udstillet buster og portrætter af Christian 8. og Dronning Caroline Amalie som unge, da de endnu var tronfølgerpar.

Appartementsalen blev indrettet som et af de primære repræsentationsrum for Arveprins Frederik efter hans overtagelse af palæet i 1794. Salen er restaureret i overensstemmelse med Nicolai Abildgaards oprindelige akvareludkast, hvor man ser et tilsvarende grønt silketapet og samme lilla nuancer. Det forgyldte loft er et smukt eksempel på den såkaldte trompe l’oeil-teknik, der illuderer et tredimensionelt kassetteloft. Der hersker streng klassicistisk symmetri i salen, som understreges af dørstykker med antikke stridsvogne og griffer over spejlene.

Sofaer og stole i salen har tilhørt Christian 8. og Dronning Caroline Amalie. Gulvet og lysekronen er fra omkring år 1900, hvor Christian 10. og Dronning Alexandrine som nygift prinsepar flyttede ind i palæet.

Næste værelse->

Relationer

Rundvisninger på Amalienborg

