Køb billet online her
Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K
Tlf: +45 3315 3286
museum@dkks.dk

Frederik 10. - Konge af i morgen | udstilling på Amalienborgmuseet og Koldinghus

Frederik 10. – Konge af i morgen

Særudstilling på Amalienborgmuseet, Christian VIII’s Palæ 22. marts 2024 til 8. september 2024

I anledning af det historiske tronskifte 14. januar kan du her på Amalienborgmuseet opleve udstillingen ”Frederik 10. – Konge af i morgen” 22. marts – 8. september 2024. Udstillingen tegner igennem fotografier, genstande, videoklip, malerier og lyd et portræt af Danmarks nye konge.

Kom helt tæt på vigtige nedslagspunkter og temaer i Kongens liv og se genstande, der kan knyttes direkte til de begivenheder og beslutninger, som har været med til at forme Kongen som menneske og regent.

Blandt de udstillede genstande er bjælken med kælenavnet Maren, som Kongen gravede sig ind under i forbindelse med afslutningen af frømandsuddannelsen, H.M. Dronning Marys brudekjole og H.M. Kong Frederik 10.s gallauniform fra søværnet. Du kan også se særlige genstande, som Kongens første skoletaske og hundeslædepisken fra Sirius-ekspeditionen i Grønland.

Udstillingen er her på Amalienborgmuseet i Christian VIII’s Palæ, samme palæ, hvor Kongen som kronprins havde sin egen lejlighed frem til brylluppet i 2004, og som ligger direkte over for Frederik VIII’s Palæ, som i dag er Kongeparrets hjem i København.

Du kan opleve udstillingen ved at købe entrebillet til Amalienborgmuseet i perioden 22. marts til og med 8. september 2024.

Køb billetter til museet her

Når I har besøgt særudstillingen, kan I fortsætte oplevelsen i havesalen på etagen under udstillingen om Kong Frederik 10. Her kan I sammen lave jeres egne kongeord og tegne jeres egne portrætter.

Aktiviteter i forbindelse med særudstillingen Frederik 10. – Konge af i morgen

Barnets Blå bog

Kongens kærlighed til musik – talk med Alex Nyborg Madsen 4. september

Rundvisning i udstillingen

Book privat rundvisning i udstillingen

Undervisning

Udstillingen kommer også til Koldinghus

Når udstillingen lukker på Amalienborgmuseet 8. september, rejser den videre til Koldinghus, der også er en del af Kongernes Samling. Her vises den fra 11. oktober 2024 til 21. april 2025. Læs mere på koldinghus.dk

Presse

Informationer, billeder m.v. til pressen kan rekvireres via vores pressesite.

Fotos af Kongen: Hasse Nielsen, Stine Heilmann Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix