Undervisning på Amalienborgmuseet

Læringsenheden hos Kongernes samling tilbyder relevant og engagerende undervisning på Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet. Vi gør historien levende og nærværende, når vi udfolder danmarkshistorien fra et kongeligt perspektiv for alle aldre.

Vores pædagogiske profil, er forankret i en overbevisning om, at læring opstår, ved at tage udgangspunkt i den enkeltes livsverden og gennem ligeværdig dialog. Vores mål er at give alle mod og lyst til at gå på opdagelse i historien og derigennem få en forståelse for, hvor de selv kommer fra. Vi betragter læring som en vigtig del af ethvert besøg og vores aldersdifferentierede undervisningsforløb er altid afstemt i forhold til Fælles Mål, lære- og læseplaner for grundskolerne, ungdomsuddannelserne samt de pædagogiske læreplaner for daginstitutionerne. Derudover har vi tilbud til grupper med særlige behov, da vi mener, at vores kulturarv er for alle uanset den enkeltes forudsætninger.

Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet danner den autentiske ramme om vores undervisningsforløb og eleverne oplever, at det var lige her historien udspillede sig. Vores læringspilot åbner fortællingerne om de danske Konger og Dronningers 400 årige historie og inddrager eleverne gennem en åben dialog, hands-on genstande og øvelser, der er med til at underbygge historiens vingesus. Eleverne får selv lov for at holde historien i hænderne, når de mærker vægten af en kanonkugle, strukturen på en narhvalstand, prøver kræfter med et korset eller selv står for udformningen af en kongekrone – ligesom den berygtede Christian 4. Et undervisningsforløb hos Kongernes Samling giver mulighed for at opleve de unikke genstande og tankevækkende fortællinger, der træder frem fra hvert af de autentiske rum, som Danmarks Konger og Dronninger har levet i.

Booking

Bestil

Du kan booke et undervisningsforløb eller bestille plads til et besøg med din klasse via nedenstående formular. Alle klasser skal bestille plads forud for besøget, det koster 150 kr. og sikrer jer adgang. Spørgsmål eller oplysninger omkring forløb, booking eller Åben Skole kontakt venligst bookingen via booking@kosa.dk eller på tlf.nr. 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag-fredag kl. 10.00 – 12.00. Bemærk at bookinger skal ske gennem formularen.
Læringsenheden tilbyder desuden skoler i Københavns Kommune et antal gratis undervisningsforløb i forbindelse med Åben Skole.

Forbered dit besøg
Har du booket et undervisningsforløb hos os, så har du mulighed for at forberede klassens besøg med en gratis adgangsbillet til museet. Kontakt blot bookingen for nærmere information og få en fribillet. Gælder for op til to lærere.

Husk altid at medbringe jeres tilsendte billet.

Ønsker du at kontakte læringsenheden for yderligere oplysninger om forløb, booking eller Åben Skole og Åben Dagtilbud kontakt venligst booking@kosa.dk eller ring på telefonnr. 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10.00-12.00.

Afbestillingsbetingelser
I tilfælde af afbestilling vil der være et afbestillingsgebyr på 150 kr., hvis turen afbestilles mere end 14 dage før. Hvis afbestillingen finder sted senere end 14 dage før tidspunktet for turen, vil turens fulde pris blive opkrævet.

Praktisk info

Bliv inspireret
Læs vores undervisningsfolder med information om alle aktuelle undervisningsforløb på både Amalienborgmuseet og Rosenborg. Klik for at åbne Kongernes Samlings undervisningsfolder.

Find vej
Amalienborgmuseet har til huse i Christian VIII’s Palæ. Indgangen finder du i porten nærmest Frederiksgade.

Madpakker
På Amalienborgmuseet er det ikke muligt at spise medbragt mad.

Vagtskifte
Fra Rosenborg marcherer garderne hver dag fra kasernen mod Amalienborg til vagtskiftet klokken 12.

Lærernetværk

Vil du være en del af et dynamisk, relevant og engagerende lærernetværk? Så har Læringsenheden hos Kongernes Samling netop oprettet et netværk bestående af lærere, hvor vi blandt andet tilbyder spændende nyheder og forskellige aktiviteter.

Med lærernetværket er vores ønske at nå helt ud til jer på skolerne. Vi ønsker at blive inspireret af og spare med jer for at blive klogere på, hvordan vi som eksternt læringsmiljø kan opfylde jeres ønsker og mål for undervisning.

Som en del af vores lærernetværk vil du modtage informationer om nye undervisningsforløb, få besked om Åben Skole tilbud så snart de er i udbud, blive tilbudt gratis testforløb, inviteret til fyraftensarrangementer og modtage et halvårligt nyhedsbrev.

Har du lyst til at være en del af vores netværk, så send en mail til Marie Mh@kosa.dk

Se alle vores undervisningsforløb nedenfor:

Sæsonaktivitet: Pist væk! Julejagt på Amalienborg – Dagtilbud

Kom i julestemning på Amalienborg, når jagten sættes ind efter Dronningens glemte juletraditioner.

Julen på slottet er i fare! En af Dronningens gamle juletraditioner er nemlig blevet pist væk. Museets maskot Hannibal har sat sig for at finde den, men har virkelig brug for jeres hjælp til at finde den forsvundne juletradition. Ellers kan han ikke redde julen!

Rundt omkring på museet er der spor efter juletraditionen. Sporene leder børnene til en helt særlig juletradition, der knytter sig til den kongelige familie og dronning Margrethes barndom. Lykkes det børnene at finde den glemte juletraditionen, kan det være, de er så heldige, at Hannibal uddeler sin mini-elefantorden som tak for hjælpen til alle børnene. Julejagten afsluttes med dans om det store juletræ i museets havesal.

Forløbet bookes ved at kontakte bookingafdelingen på booking@kosa.dk eller på telefon 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10 til 12.
I tilfælde af afbestilling mindre end 14 dage før tidspunktet for turens afvikling vil det fulde beløb blive opkrævet.

BEMÆRK: Undervisningsforløbet er gratis for københavnske daginstitutioner.

OBS: Undervisningen foregår i Christian 8.s Palæ, Amalienborgmuseet. Indgang via porten nærmest Frederiksgade. Indenfor vil I blive taget imod af en læringspilot.

Tidspunkt: 21. november 2022 – 23. december 2022
Varighed: 1 time
Pris: 475 kr.
Antal deltagere: max 15 børn og 4 voksne

Sæsonaktivitet: Pist væk! Julejagt på Amalienborg – 0.-2. klasse

HJÆLP! De kongelige juletraditioner på Amalienborg er blevet PIST VÆK! Kom og hjælp museets maskot, Hannibal, med at finde spor og julerier rundt på museet, så vi sammen kan redde julen.

Julen på Amalienborg er i fare! En af Dronningens gamle juletraditioner er nemlig blevet pist væk. De voksne stresser rundt og har travlt med alt muligt andet og har ikke tid til at hjælpe. Maskotten Hannibal har derfor hårdt brug for juleglade børn, der kan hjælpe ham med at komme på sporet af den forsvundne tradition.

Sammen med museets læringspilot og maskotten Hannibal sættes jagten ind i de kongelige værelser på museet. Her skal børnene lede efter poster og finde julerier, som kan lede dem på sporet af den forsvundne tradition. Gennem fortællinger og forskellige genstande knyttet til juletraditionen vil eleverne opnå et udvidet kendskab til, hvordan traditionen fejres, hvorfor vi fejrer den, og hvor den egentlig kommer fra.

Efter sporjagten og dans om det store juletræet i havesalen, uddeler Hannibal sin helt egen børneelefantorden til alle børn, som tak for hjælpen.

Forløbet bookes ved at kontakte bookingafdelingen på booking@kosa.dk eller på telefon 3318 6055. Telefonen er åben tirsdag til fredag kl. 10 til 12.
I tilfælde af afbestilling mindre end 14 dage før tidspunktet for turens afvikling vil det fulde beløb blive opkrævet.

BEMÆRK: Undervisningsforløbet er gratis for københavnske skoler, men skal bookes via booking@kosa.dk er på telefon 3318 6055.

OBS!: Undervisningen foregår i Christian 8.s Palæ, Amalienborgmuseet. Indgang via porten nærmest Frederiksgade. Indenfor vil I blive taget imod af en læringspilot.

Tidspunkt: 21. november 2022 – 23. december 2022
Varighed: 1 time
Pris: 475 kr.
Antal deltagere: max 28 elever og 2 voksne

Relationer

Undervisning på Rosenborg

Læringsenheden hos Kongernes samling tilbyder relevant og engagerende undervisning på Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet. Vi gør historien levende og nærværende, når vi udfolder danmarkshistorien fra et kongeligt perspektiv for alle aldre. Vores pædagogiske profil, er forankret i en overbevisning om, at læring opstår, ved at tage udgangspunkt i den enkeltes livsverden og gennem ligeværdig dialog. Vores mål er at give alle mod og lyst til at gå på opdagelse i historien og derigennem få en forståelse for, hvor de selv kommer fra. Vi betragter læring som en vigtig del af ethvert besøg og vores aldersdifferentierede undervisningsforløb er altid afstemt i forhold til Fælles Mål, lære- og læseplaner for grundskolerne, ungdomsuddannelserne samt de pædagogiske læreplaner for daginstitutionerne. Derudover har vi tilbud til grupper med særlige behov, da vi mener, at vores kulturarv er for alle uanset den enkeltes forudsætninger. Rosenborg Slot og Amalienborgmuseet danner den autentiske ramme om vores undervisningsforløb og eleverne oplever, at det var lige her historien udspillede sig. Vores læringspilot åbner fortællingerne om de danske Konger og Dronningers 400 årige historie og inddrager eleverne gennem en åben dialog, hands-on genstande og øvelser, der er med til at underbygge historiens vingesus. Eleverne får selv lov for at holde historien i hænderne, når de mærker vægten af en kanonkugle, strukturen på en narhvalstand, prøver kræfter med et korset eller selv står for udformningen af en kongekrone – ligesom den berygtede Christian 4. Et undervisningsforløb hos Kongernes Samling giver mulighed for at opleve de unikke genstande og tankevækkende fortællinger, der træder frem fra hvert af de autentiske rum, som Danmarks Konger og Dronninger har levet i. Se alle vores undervisningsforløb nedenfor: