Levendegørelse på Rosenborg

I sommerferien har vi ofte levendegørelse her på Rosenborg, hvor performere i kopier af historiske dragter er tilstede på slottet, så man kan opleve hvordan livet på Rosenborg har set ud. Vi opdaterer her på siden, når næste levendegørelse er planlagt, og herunder kan du læse mer eom, hvordan levendegørelse på Rosenborg udformede sig i sommeren 2023.

Levendegørelse 2023

1.- 31. juli 2023 vækkes 1660’ernes Rosenborg til live, når vi skruer tiden tilbage til dengang slottet var et fornemt lystslot for Frederik 3. og hans dronning Sophie Amalie.
Rundt på slottet vil det være muligt at opleve Frederik 3., Sophie Amalie eller deres hofdames daglige gang og kongelige gøremål, som det kunne have udspillet sig for 350 år siden, når performere i kopier af historiske dragter går rundt på slottet og giver en fornemmelse af slottet som opholdssted for kongen og dronningen i midten af 1600-tallet.
Tiden omkring 1660’erne var en vigtig periode for den danske kongemagt, da kongen netop var blevet enevældig. Dronning Sophie Amalie var dygtig til at iscenesætte den nye kongemagt, og hun var meget opmærksom på, hvad der rørte sig på de europæiske hoffer, og hvordan man præsenterede det danske hof som en stærk og moderne kongemagt. Hvilket hun blandt andet gjorde via ekstravagante fester og store baller – især maskeballer var populære på dette tidspunkt.

Levendegørelse af Frederik 3. og Sophie Amalies Rosenborg
Instruktion og konceptudvikling: Christian Bergman, Teater NEXT
Frederik 3: Tobias Nilsson / Michael Hedstrøm
Sophie Amalie: Helene Madsen Smed / Cille Viola Brandt Petersen
Hofdame: Anna Christine Bauer / Sølvia Hvidtfalk

Praktiske oplysninger:
Levendegørelsen finder sted løbende på slottet alle dage fra 1. – 31. juli 2023 i tidsrummet 10-16.
Undgå kø eller at gå forgæves, køb billet til slottet før dit besøg her: Køb billet til Rosenborg | Kongernes Samling

Foto: Fotograf Mette Ovgaard

Tilbage til oversigt