Sommer på Slottet

Hver sommer laver vi noget særligt for børn og deres voksne i her på Rosenborg. Vi er i fuld gang med at planlægge sommeren 2024, men herunder kan du læse om, hvad man kunne lave her på slottet i sommeren 2023.

Sommer for børn på Rosenborg Slot 2023

Alle børn og deres voksne kan blive kongelige festplanlæggere her på Rosenborg i sommerferien 2023

For over 350 år siden boede Dronning Sophie Amalie og hendes mand – den første enevældige konge af Danmark – Frederik 3. på Rosenborg Slot. Dronning Sophie Amalie var kendt for at holde fantastiske fester og især hendes storslåede maskeballer var populære. Men det var meget vigtigt for Dronning Sophie Amalie at lave de allerbedste fester overhovedet – i skolernes sommerferien har hun derfor brug for DIN hjælp til at peppe festen op med lidt inspiration fra nutiden.

Så tag et børnehæfte i det første rum og få en sjov og festlig tur rundt på slottet – hvad skal der serveres, hvordan skal gæsterne underholdes, og hvilken musik skal spille? Følg de festlige spor rundt på slottet og planlæg maskeballet over dem alle. Hvem ved, måske bliver jeres fest så legendarisk, at den vil blive husket i århundreder fremover!

Praktisk info

Sprog: Børnehæftet kan fås på dansk og på engelsk
Hvor: Børnehæftet står klar i første rum, når I kommer ind på slottet
Hvornår: Alle dage i skolernes sommerferie fra 24. juni til 6. august
Aldersgruppe: Børn mellem 5-10 år og deres voksne, men alle er velkommen
Pris: Børnehæftet er gratis, når der er betalt entré til museet

Køb billet til museet her

Tilbage til oversigt