Rundvisning: Magtens ansigt

Kom med på vores nye, spændende rundvisning, hvor vi sætter fokus de kongelige portrætter her på Rosenborg Slot.

Her på Rosenborg Slot har vi nemlig en enestående samling af kongelige portrætter, der både giver os indsigt i, hvordan personerne bag det danske monarki så ud, og samtidig er de også vigtige kilder til at forstå kongemagten i 1500-1800-tallet.

På rundvisningen dykker vi ned i, hvordan kongemagten er blevet portrætteret fra Christian 4.s tid til Frederik 6.s tid, og hvilket betydning portrætterne har haft. Vi vil især stille skarpt på portrætternes grad af iscenesættelse, magtsymboler, stilistiske udtryk og kunstneriske udførelse, samt hvordan portrætterne kan fortælle om samfundets løbende udvikling.

På rundvisningen vil vi bl.a. se på det symbolfyldte dobbeltportræt af Christian 4. og dronning Anna Cathrine, der både viser dronningens dyd og loyalitet og kongens krigsmod. Vi vil også se det det klassiske kongeportræt af Christian 7., der var knap så magtfuld som maleriet ellers prøver at fremstille ham som.

Vi slutter i Riddersalen, hvor du bl.a. kan se de enevældige kongers trone og de tre sølvløver, der blev brugt ved salvingsceremonierne, og som den dag i dag stadig bliver brugt ved en monarks død. Efter turen er I meget velkomne til at se resten af slottet og Skatkammeret på egen hånd.

Rundvisningen udbydes både på dansk og engelsk, og der er plads til 25 personer på hver rundvisning.

Vi glæder os til at se jer til spændende rundvisning!

Køb billetter her

Praktisk

Varighed: ca. 1 time

Mødested: På græsplænen foran Rosenborg Slot, Øster Voldgade 4A, 1350 København K.

Pris: Gratis for medlemmer |30 kr. + indgangspris for ikke-medlemmer

Tilbage til oversigt