Kulturnatten på Rosenborg

Dette arrangement er overstået. Vi opdaterer siden, når vi nærmer os Kulturnatten 2022. 

Christian 4.s vin, mad og musik 

Vin, mad og musik var faste ingredienser, når Christian 4. bød til fest på Rosenborg Slot for 400 år siden. Og på Kulturnatten åbner vi porten for en stemningsfuld aften i Christian 4.s ånd, hvor du kan komme og lytte, dufte og smage på historien.

Uden for slottet markerer vi slottets gamle køkkenbygning med lysende lanterner. Her vil vores læringspiloter byde på dufte, fortællinger og en smagsprøve fra kongens køkken. Du kan bl.a. få en smagsprøve på en kage, der er lavet efter en af Christian 4.s gamle opskrifter. Christian 4. er også kendt som en vinglad konge og den berømte Rosenborgvin, der opbevares i kælderen under slottet, trækker tråde helt tilbage til den søde rhinskvin Christian 4. drak i 1600-tallet. I anledning af Kulturnatten serverer vi et glas vin af samme type, som Kongen drak.

Inden for på slottet tænder vi lyset i de kongelige gemakker, og musikanter fra Violon-banden vil med historiske instrumenter vække Christian 4.s slot til live igennem musikken. Denne aften åbner vi også til en af Christian 4.s berømte lydkanaler. Der er åbent på hele slottet og i kælderen, hvor du kan få et kig til kronjuvelerne og Rosenborgvinen.

Praktisk info

Hvornår: 15. oktober kl. 18-24 (sidste indgangstid er kl. 23).
Pris: Adgang med Kulturpas og timebillet (udsolgt).
Kulturpas kan købes i slotsbutikken ved Rosenborg (forhandles også i andre butikker – se hvor her).
OBS: Angivet tidspunkt for timebillet gælder for ankomst indenfor på slottet. Det kræver ikke timebillet at besøge slotspladsen.

Violon-banden:

  • Anna Wierød, baroksopran;
  • Stefanie Barner Madsen, barokviolin;
  • Mogens Rasmussen, gambe;
  • Søren Gleerup, cembalo og
  • Mogens Andresen, Barokbasun.
Violon banden

Fotograf: Ole Jørgensen

Tilbage til oversigt