Kulturnatten på Rosenborg

Kulturnatten på Rosenborg 2022 er overstået. Siden vil blive opdateret, når vi nærmer os kulturnatten 2023.

Læs hvad der skete på museet i 2022 herunder


Fest på slottet

Kom med, når vi skruer tiden tilbage til 1600-tallet, hvor dronning Sophie Amalie holder fest på slottet. På Kulturnatten byder vi op til dans, musik og en smagsprøve fra Dronningens sukkerbager.

Sophie Amalie er danmarkshistoriens mest festglade dronning, og når hun bød til fest, var det med format. Med fornem dans i salen, eksklusive retter på taffelbordet og kulørte lamper ude og inde skabte hun de perfekte rammer om festlighederne og sig selv. For Sophie Amalie elskede ikke blot fest, men også at være festens ubestridte centrum. Som dronning til Danmarks første enevældige konge, Frederik 3., forstod hun at sætte det danske hof i scene med stor inspiration fra Frankrig og alt fransk.

Sophie Amalie gik på flere måder ud over den gængse kvinderolle i 1600-tallet, og fra sin tid på Rosenborg Slot har hun sat sine spor. Til Kulturnatten fremhæver vi hendes fortælling rundt på slottet. Fra loftmalerier, hejsestol, bondeballer og en ring dekoreret med en diamantbesat penis gemt i kælderen under slottet.

Musikere i historiske dragter vil spille slottet op med musik fra den tidlige barok, og området omkring slottet belyses med kulørte lanterner. Vi står klar med fortællinger om Dronningen, og der vil blive serveret en smagsprøve fra Sophie Amalies taffelbord.

Praktisk info

Hvornår: 14. oktober 2022 kl. 18.00-24.00 
Indgang:
Denne aften er der kun adgang til området med Kulturpas. Adgang til et besøg indenfor på selve slottet kræver, ud over Kulturpas, også en booket timebillet. Timebilletten er gratis.

Book timebillet her

Kulturpas sælges online her eller i vores slotsbutik fra 1. oktober

Sidste indgangstid: Sidste indgangstid er kl. 23.00. Slottet lukker kl. 00.00.
Tasker og bagage: Afleveres i slottets taskeskabe.
Barnevogne og klapvogne: Det er ikke muligt at medbringe barnevogne og klapvogne på museet.

Tilbage til oversigt