Foto- og videooptagelser uden for åbningstid

I nogle tilfælde er det muligt at optage på slottet udenfor åbningstid. Se kontaktinfo nederst for at forespørge.

Rosenborg er et 400 år gammelt slot og dermed fra en periode, hvor der hverken fandtes filmhold eller fotografer. På slottet udstiller vi nogle af landets mest kostbare skatte og mange skrøbelige genstande. Derfor er der nogle forholdsregler, som vi beder jer være opmærksomme på, når I besøger slottet.

Inden I kommer, vil vi gerne have en beskrivelse af hvilke rum, I gerne vil optage i og med hvilket sigte. Hvis der medvirker eksperter eller skuespillere, vil vi gerne briefes på, hvad de skal gøre / tale om i rummet.

Ved fremmøde på slotsgrunden melder I jeres ankomst i receptionen, hvor I registreres og modtager ID-kort. ID-kortene skal bæres synligt under besøget og giver jer adgang til slottet. Disse skal efterfølgende afleveres i receptionen igen.

Ønsker I at benytte parkeringsområdet på slotsgrunden, skal I melde det i god tid i forvejen, for at vi kan reservere den fornødne plads.

Brug af stativer, ekstra lys, håndholdte stabilisatorer og andet ekstraudstyr er kun efter forudgående aftale.

Vi beder jer være opmærksomme på ikke at berøre slottets genstande og andet interiør. Vær særligt opmærksomme på jeres udstyr på den snævre trappeopgang.

Udstyr må ikke holdes over montrerne på slottet. Ved optagelser uden for slottets åbningstid er det nødvendigt at tilkalde ekstra vagter, og vi vil derfor tillægge et gebyr til at dække disse omkostninger.

Vi forbeholder os retten til at afvise optagelser, hvor der ikke er en historisk eller samfundsmæssig sammenhæng med slottet. Vi glæder os til at være behjælpelige med optagelserne og se jeres film/billeder!

Ved ønsket om at optage udenfor åbningstid skal du kontakte kommunikationschef Nanna Ebert (ne@kosa.dk) for at høre om mulighederne.