Ny bog om En dronnings smykkeskrin

Samme dag som udstillingen “En dronnings smykkeskrin” åbner udgives en bog med samme titel. I bogen, der er udgivet i samarbejde mellem Politikens Forlag og Kongernes Samling, fortæller Dronning Margrethe om at vælge smykker til forskellige lejligheder og om sit forhold til smykkerne i den private samling, der rummer arvestykker, gaver og også smykker, som Dronningen selv har ladet fremstille, eller som hun har valgt.

Den 15. januar 1972 blev Dronning Margrethe 2. udråbt fra Christiansborg Slots balkon. Dronningen var iført lang sort kjole, sort sørgeslør og omhyggeligt udvalgte smykker: Miniatureportrættet forestillede Dronningens far, som hun skulle efterfølge. Hesteskobrochen havde Dronningen fået af sin far den dag i 1953, da hun blev Tronfølger. Ørenringene var Dronningens brudegave fra Prins Henrik. Og sidst, men ikke mindst, bar Dronningen Elefantordenen, som Danmarks regent altid er ordensherre for. Et hverv, som hun netop havde overtaget.

Heidi Laura dykker i teksten ned i smykkernes historie og de mange fortællinger, som de bærer på om kongefamilien og om Danmark. Bogen er desuden rigt illustreret med helt nye optagelser af smykkerne, historiske billeder samt fotos, hvor Dronningen bærer smykkerne ved forskellige lejligheder.

Bogen koster 450 kr. og kan købes i slotsbutikkerne på Amalienborg, Rosenborg og Koldinghus.

Forside af En dronnings smykkeskrin.