Årets Korssting

5. oktober 2022 – 30. december 2023

Hvert år lancerer Haandarbejdets Fremme en kalender, Årets Korssting, med 12 nye designs – ét til hver kalendermåned. Årets Korssting 2023 er tegnet af Hendes Majestæt Dronningen, som tidligere har tegnet kalenderen i 1978, 1984 og 2004. Dronningens 12 farverige designs kan ses resten af året på Amalienborgmuseet, hvor man også kan købe kalenderen.

Når Hendes Majestæt Dronningen broderer, så gør Majestæten det altid efter sine egne mønstre. Gennem årene har Dronningen delt flere af sine broderidesigns med foreningen Haandarbejdets Fremme og dets medlemmer. Dronningen står nu bag Årets Korssting 2023, som blev lanceret 4. oktober 2022 ved en reception i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte ligeledes var til stede.

I forordet til Årets Korssting 2023 skriver Dronningen:

”Hvordan ser årets 12 måneder ud? Har de farve? Ja, det har de da: fra frost til tø – til forår – til sommer – til efterår og jul. Når jeg staver månedernes navne, lægger jeg mærke til, at ordene tager farve efter de enkelte bogstaver. For mig har alfabetets bogstaver hver sin farve, som derfor ’smitter af’ på de ord der dannes: A – Blå, B – rød, C – gul. (…) Jeg har ladet de enkelte bogstaver i hver måned slynge sig mellem hinanden inden for en cirkel til et samlet ornament, som kan ’fortælle’ noget om hver måned. Så kan blomsterne begynde at springe ud i APRIL og MAJ, studenterne springe ud i JUNI, og vi alle springe i vandet i JULI! En stille AUGUST-aften kan månen spejle sig i det blanke vand, og til SEPTEMBER vil æblerne modnes; så falder løvet i OKTOBER, og det regner i stride strømme i NOVEMBER, før stjernerne funkler ved juletid i DECEMBER-natten”.

Haandarbejdets Fremme har modtaget donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Fotos af Dronningen: Kongehuset
Øvrige fotos: Robert Dam