Vilhelm (Georg 1.)

Konge af Grækenland fra 1863. Søn af Christian 9. og dronning Louise af Hessen-Kassel. Gift med storfyrstinde Olga af Rusland i 1867. De fik sammen syv børn.

Da prins Vilhelm var 17 år, deltog han i søsteren Alexandras bryllup i England. Brylluppet blev overværet af de europæiske kongehuse, og udover at se prinsen og prinsessen af Wales blive gift, havde de andre planer. Der manglede en konge af Grækenland, og det embede mente de europæiske kongehuse, at prins Vilhelm ville egne sig til at besidde. Derfor rejste Vilhelm i 1863 til Grækenland for at blive konge i et land, han aldrig før havde besøgt.

Tiden på den græske trone var lykkelig for Vilhelm, der ved ankomsten til sit nye land skiftede navn til Georg 1. af Grækenland, til trods for konstante uroligheder i Grækenland og nabolandene. I 1913, da Georg 1. var på besøg ved fronten i Saloniki, blev han skudt af en forstyrret græsk skolelærer. Skuddet ramte kongen i ryggen, og han døde på gaden; det år hvor han kunne have fejret sit 50-års jubilæum på den græske trone.